pist10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanlış anlama beni ben tanrı yoktur demiyorum bana göre tanrı vardır fakat kafama takılan şu islam dini tanrının bize göndermiş olduğu bir dinmidir ?
Tanrının sana göre var olması neyi değiştirecek. Dinler olsa da olmasa da ben Tanrıyı bulmalıyım. Var diyerek geçiştirmenin yok dememden ne farkı var ki. Hiç fark yoktur demiyorum, ama mutlak kurtuluşa ermek için çabalamak lazım. Tanrı varsa sence meydanı boş bırakır mı? Emin ol cevapsız bir soru yoktur ama bizim bilgisizliğimizden ve inançsızlığımızdan kaynaklanıyor sorunlar. Yanlış anlama küçümsemiyorum kimseyi ancak bizim böyle soruları bile çoktan aşmamız gerekiyordu. Tanrı nerede hani bana göstersene, bilim ile Tanrıyı bulmaya çalışıyorlar büyük bir hata var burada. Madde enerjiden oluşmuştur yani kalıplaşmıştır bir sıfata bürünmüştür, enerji de madde gibi kalıplaşmış bir şeydir ve Tanrının nurundan hasıla gelmiştir. Bizim konuştuğumuz her şey zaten Tanrıdan gelmektedir, kaynaklanmaktadır. Sen zaten Tanrının en büyük bir parçasısın, direkt ondaki sıfatlar sende mevcuttur. Hadi bana bir mucize göster, keramet göster. Yapamıyorsun çünkü kendini bilmiyorsun, kendini sadece bir beden ve beyin sanıyorsun, düşünceden ibaret sanıyorsun. Bu şekilde hiçbir neticeye ulaşılamaz, ateist birisinin Tanrıya inanması beni sevindirmez, yada dini inancı olanların inanması da beni pek bağlamaz.

Bilginin eminliğine senin beynin karar vermez. Beyinde sadece karşılaştırma ve hafıza gücü vardır. Acı ve sevgiyi nasıl ruhun tadıyor ise, bilginin gerçekliğini de ruhun tasdikler. Ancak ruhlar bedende uykudadır. Bilgi ayrı bir şeydir bilginin farkında olmak ayrı. Sen bildiğin halde belkide bana bu tarz sorular sorabilirsin, çünkü farkında değilsindir. Günlük hayatta bunu bazen yaşayabiliriz.