abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben zaten sana yazmamıştım ortalığa yazmak yerine senin mesajın daha uygun geldi. Bilim canlıları nasıl izah eder, tanımlamasını nasıl yapar. Nasıl yapabilir ki? Bilim canlılara zarar verilmemesini söyleyebilir mi? Ama her ne hikmetse ateistler bunu söylüyor, ağızlarından bilim kelimesi eksik olmamasına rağmen. Sence sen mi daha önemlisin yoksa ben mi? Sana göre kendin daha önemlisin. Ama bilim böyle bir şey söylemez sende bende aynıyız. Sana kendinin daha önemli, öncelikli olduğu fikrini kim veriyor? Araştırdın mı, araştırmadan neden böyle bir şeye inanıyorsun-inanmak istiyorsun? Hadi bilimi referans alarak bunları bir düşün bakalım. Yazdıklarıma cevap yazma ne demek istediğimi anlayarak ona göre cevaplamaya çalış.

Tanrıyı ise anlayarak, sorulara cevap bularak bulamazsın. Her cevap muhakkak başka bir soruya sebep olacaktır. Kendini anlamaya çalışıyor musun, kendini-varlığını bilimsel olarak ele alıyor musun? Tanrı neden var sorusu yerine ben neden varım diyor musun? Hoş diyenlerin sayısı az değil, ve sormamızda gerekiyor bu soruyu. Çünkü kendimizi anlamadan Tanrıyı anlamamız mümkün değil. Tanrı anlaşılmaz ancak bilinir. Senin yaptığın ise sadece beyninde hafızana devamlı bir şeyler katmak olacaktır. Acı örneğini bundan dolayı verdim. Acı anlaşılmaz yada ispatlanmaz sadece deneyimlersin. Sen Tanrının parçası isen aslında aradığın şeyde yine kendinde olmalıdır, yanılıyor muyum.

Söylediğin şeylere, düşüncelerine, inanma biçimine saygı duyuyorum ama inan ki aynı şeyleri konuşmuyoruz. Bana ait olan alıntıladığın mesajdan başlayarak tekrar göz geçirirsen söylediğim hiçbir şeye dikkat etmeden içinde olanları söylemeyi tercih ediyorsun. Biz karşılıklı konuştukça ben farklı bir konudan sen farklı bir konudan bahsetmeye devam edeceksin. O nedenle ortak bir paydada buluşana kadar farklı yollardan ilerleyelim.

Ben bu ülkede bir şeylerin gelişeceğne değişeceğine çok inanıyordum fakat Tübitak gibi amacı belli olan bir kuruma dergi çıkarması için hayvanat bahçesi müdürü atandığında tüm düşüncelerim tamamen değişti. Ben üniversite bünyesinde çok uzun süre bunu izleme fırsatı sundum. Bugün proje bazında Tubitak'ta kabul edilen projelere bir göz atın. Üstelik en fazla proje gönderen bir fakülteden mezun olduğum için bunu daha iyi gözlemleme fırsatına sahip oldum.

Bu konunun gidişatı şu yönde ilerliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=urQYid8P1n8