şuna inanın bu saidi nursicilerin yani şu risalei nur okuyup milleti birşeylere inandırmaya çalışanlar yüzünden insanlar islamdan daha çok uzaklaştırılıyor bu evrenin elbetteki bir yaratanı olması gerekir fakat islam dininin bu yaratanın yani tanrının temsilcisi olduğu ne malum ? belkide çok akıllı bir adam geldi ortaya böyle şeyler sürdü yedi içti gitti olamazmı ? sonucunda islam dinin kitabı 23 yılda inmiş 23 yıl ince eleyip sık dokuyup akıllıca bir din ortaya konabilir ?
He kardeş yedi içki ferah bir hayat sürdü. Mesele kime inandığımız değil mesele kimi sevdiğimiz. Örneğin ben hiristiyanlığı yok saymıyorum, onlarda o dine bağlılar. Seçimler dünyada yapılmıyor kardeş. Öyle olmasaydı sende haklıydın, değil mi neden milyarlarca insan aynı dine mensup. Allah bizleri yarattı ve dünyada beni unutacaksınız dedi. Bundan ne kadar emin olabilirsin? Emin ol çok emin olabilirsin ama hatırlaman gerekiyor. Hatırlamayacağını zannederek de sonsuza kadar inkar edebilirsin. Bu senin seçimin. Daha önceki hayatını da hatırlayabilirsin. Ama bunlar masal ve uydurma sana göre çünkü insan bilmediğini yok sayar. Bunlar önemli değil asıl önemli olan senin yada bir başkasının bazı dayanaklara yaslanarak kendilerini kısıtlaması. Ben sana ispat edemem ama sende aksini ispatlayamazsın. Bu yüzden herkesin bireysel olarak arayışı ön yargılı olmadan devam etmeli.
Örneğin tanrıyı istersen bulabilirsin ama bunun için ön yargılı olmadan hiçbir şeyi yok saymadan yıllarca araman gerekebilir. Sana göre daha önce arayıp bulan da çıkmamıştır ve bu yüzden aslında aranacak bir şeyde yoktur. Ne dersek boşa, köydeki bir insan nasıl teknoloji üretemezse aklı fikri sadece bilimsellik olanlarda hiçbir zaman Tanrıya ulaşamaz. Ulaşmak için çabalamak lazımdır. Belkide bunun için hayatını boş yere de geçirebilirsin, ama zaten bilimsel olarak hayatımız boş geçmiyor mu? Bir ateistin şu soruya cevap vermesini gerçekten isterim, gerçekten bir Tanrı varsa ve şuurlu bir şekilde bunu idrak edebilirlerse ne düşünürlerdi. Tanrı var mı yok mu düşüncesinden önce Tanrı varsa ben nasıl düşünürüm, nasıl hissederim. Belkide işimize gelmiyordur onu bulmak ne dersin.