karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Bahsettiğin konular, Kur'an-ı Kerim'de hangi ayetlerde geçiyor ? Genelde böyle bir geyik var internette, bilirsiniz. Kur'an'da açıklması var bunun diye. Lütfen bahsettiğiniz bilimsel konuların, Kur'an'da ki karşılıklarını belirtirseniz okumak ve cevap vermek istiyorum.

Kuran'da herhangi bir bilimsel gelişme yok. Bir cümle var onu yorumlayarak bilimsel keşiflere yönlendiriyor hocalar, millette inanıyor.
Kuran'ı yorulayabilmeniz için o ayetin hangi olay üzerine indiğini, Mekke'de mi Medine'de mi indiğini, ayetin nasıl indiği, ayeti peygamberin kimlere söylediği gibi konulara hakim olmanız gerekir.

Yani Babil hikayesi mi, Nuh'un gemisimi bahsettiğiniz bilimsel konular ? Kuran bu tarz hikayelerle dolu. Örneğin Allah Ebu Leheb için neden ayet indirdi, bana yorumlayın. Koskoca kainatın ve evrenin yaratıcısı Tanrı, kendi yarattığı evrende sinek kadar bile olmayan bir insan için, kıyamete kadar geçerli olan kitaba ayet koyuyor?

Bilim konuşmak isteyenler cevaplasın.

Teşekkürler.

Aslında söylemek istediklerim bu arkadaşımızın yazdıkları ile eşit. Fakat söylemeye çekindiğim için yazmak istemedim. Hatta geçmişi düşününce @karacoder bunları yazdığı içinde çok şaşkınım

Birde ek olarak kendi adıma şunları yazmak isterim. Eğer bir şeyi ifade etmek için somut deliller kullanıyorsak Tanrının varlığına somut bir delil gösteremeyiz. Genelde göster denildiğinde düz yoldan Kuran ve ayetler öne sürülür. Kuran'ında Allah'ın kitabı olduğuna dair %100 kesin ifade kullanılamaz. Şunu da tekrar eklemek istiyorum ben kesinlikle bir şeyleri reddetme taraftarı değilim. Ben sadece düşünmeye çalışan biriyim.

Kutsal kitapların, dinlerin tarih boyunca ortaya çıkmış tüm inançların en önemli ortak yanı "kendini koruma"dır. Yani bu inançlar her şeyi düşünmenize, sorgulamanıza izin verir fakat dini - kutsal kitabı, sorgulamanıza izin vermez. Bu yüzden biraz da geyiğe dönmüş olsa da fizik - kimya - astronomi - astrofizik gibi konularda çalışan insanlar genelde a-teist'dir. İnsanın bu tür araştırmalarda bulunması, sorgulayabilmesi için bazı değer yargılarından uzak olması gerekir.

Meraklı arkadaşlar var ise Cosmos'da da küçük bir kısmı anlatılan Bs mezonlarına bakabilir. Madde - antimadde ilişkisi, evrenin oluşumu, genişlemesi gibi pek çok konu bu mezonlarda yatıyor. CERN ve Fermilab'ta "Stone" gibi bilim insanlarının araştırıp sunduğu konular bu yönde. Sciencedaily, gizmag, phys.org gibi kaynaklardan okunabilir. Araştırma referansları ile sunulduğu için güvenilir kaynaklardır. Türkçe çevirilerini okumak isteyenlere de yine kaynak verebilirim.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Hocam bu forumda bana ateist diyen hatta yukarıdaki eleman gibi açık açık hakaret edenler oldu. Üstelik Tanrı yoktur demedim. Bir ateist foruma girdim. Bir kaç mesaj ile ateizmin yumuşak karnına dokundum. Orada da ateist kılığında gelmiş dindar dediler. Sen burada ateizme muhalefet etmek Tanrı propogandası yapmak için gelmişsin dediler.

Yani bu memleketin insanının ciddi bir demokrasi eksikliği var. Dindarının da ateistinin de. Mayaları aynı. Eğer ateistler çoğunlukta olsalardı dindarlar inandıklarını söylemeye çekinirlerdi bu ülkede. Hiç fark yok aralarında...
Hocam bu ülkede inançlı olanlar ile inançsızlar hiç bir zaman birbirine saygı duymamış, duymayacaktır. Ama hatanın büyük oranda dindar olduğunu öne süren insanlardan kaynaklandığına inanıyorum. Çok basit bir ifade ile bugün İslam adı altında yapılan pek çok şey, inançlı insanların hoşuna gitmediği zaman "gerçek islam bu değil" şeklinde savuşturulur. Yanlış olmasın ama 63 - 64 tane nüfusun yarısından fazlası müslüman olan ülke var. Ben merak ediyorum gerçek islam nerede? Bu sadece islamla da alakalı değil, tüm dinlerde aynı durum söz konusu. Hatta Katolik mezhebinde daha koyu düşüncelere sahip insanlarda var.

Sözün özü, sadece saygı çerçevesinde konuşacağımız bir ortam oluşursa o zaman bir adım ileri gideriz.