Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana somut bir kanıt değil de şu şekilde cevap verebilirim.
Bilim, Darwin'in teorisini destekliyor değil mi?
Bilim, big bang - dünyanın yörüngesinde dönüşünü - ayın kendi ışığının olmamasını - güneşin ışığını yansıtmasını - güneşin kendi yörüngesinde döndüğünü - maddenin 4 halini - gök yüzünün genişlemsini - su döngüsünü - jeolojiyi bulduklarını açıkladı değil mi?
Bunları bilimden evvel kim bilebilirdi? Allah aşkına şunu cevabını verebilir misin bana?
Kur'an-ı Kerim'de bunlar yazıyor. 1400 yıl evvel indirilen bir kitapta yazıyor bunlar.
Bu kadar ilerlemiş bir teknoloji bunları yeni yeni buluyorsa 1400 yıl evvel hangi hikmet bilebilirdi bunları?

Hocam bunun cevabını verebilirseniz seviyeli bir şekilde tartışmaya devam edebiliriz.
İyi akşamlar.
Merhaba. Bahsettiğin konular, Kur'an-ı Kerim'de hangi ayetlerde geçiyor ? Genelde böyle bir geyik var internette, bilirsiniz. Kur'an'da açıklması var bunun diye. Lütfen bahsettiğiniz bilimsel konuların, Kur'an'da ki karşılıklarını belirtirseniz okumak ve cevap vermek istiyorum.

Kuran'da herhangi bir bilimsel gelişme yok. Bir cümle var onu yorumlayarak bilimsel keşiflere yönlendiriyor hocalar, millette inanıyor.
Kuran'ı yorulayabilmeniz için o ayetin hangi olay üzerine indiğini, Mekke'de mi Medine'de mi indiğini, ayetin nasıl indiği, ayeti peygamberin kimlere söylediği gibi konulara hakim olmanız gerekir.

Yani Babil hikayesi mi, Nuh'un gemisimi bahsettiğiniz bilimsel konular ? Kuran bu tarz hikayelerle dolu. Örneğin Allah Ebu Leheb için neden ayet indirdi, bana yorumlayın. Koskoca kainatın ve evrenin yaratıcısı Tanrı, kendi yarattığı evrende sinek kadar bile olmayan bir insan için, kıyamete kadar geçerli olan kitaba ayet koyuyor?

Kuran'ı ve Tevrat'ı Türkçe olarak baştan sona anlayarak okumaya çalıştım.
İnanın aralarında çok büyük farklar yok. Hepsi Sümer Mitolojilerini kaynak alan kitaplar. Birbirlerine o kadar çok benziyorlar ki, aynı çevrede ve kültürde ortaya çıktıkları çok belli.

Arkadaşlar önce Kuran'ı anlayacak bir şekilde okuyun, yorumlayın. Daha sonra gelin konuşalım. Bakkalın birinin bir papağanı vardı, terzinin ipini kim üretir gibisinden hikayelere girmek istemiyorum. Bilim konuşmak isteyenler cevaplasın.

Teşekkürler.