insan mantığı bir şeyin oluşması için başka bir şeyin var olması gerektiğini düşünüyor. bu nedenle evrenin bir yaratıcısı olduğu düşünülebilir düz mantık dindar insan kafasıyla. ama o durumda tanrının nasıl ortaya çıktığı sorunsalı düşüyor akla.
bu müthiş düzenin elbette bir yaratıcısı olmalı fikri seni tatmin edebiliyorsa bilemem. benim naçizane tavsiyem etmemesi yönünde.
Mantık değil buna delil denir biz delilimizi sunuyoruz ve milyonlarca delil var.Sen bize tek bir şeyin kendiliğinden olduğunu ispat et bakayım

.Öyle felsefeyi bırak şimdi

burada çoğu kişi yemez o felsefe ayaklarını...
Pasta yapmak için bile bir ilim lazım yok diyorsanki lazım değil oda senin kişisel problemin

bizi alet etme lütfen...
Bak sana basit bir yol göstereyim her haltı bilim ile çözmeye çalışma kaldiki burada biz dahil nasa'da çalışan bilim adamlarından tut hiç kimse bu teknoloji denen bilim denen kavramın sonunda değiliz yani belki yolun başında bile değiliz daha... İnsan sadece maddeden oluşmazki insanın duyguları var zevkleri var benim zevkimi hazlarımı kanıtlamam için illa bir madde ile kanıtlamak zorunda değilim sen ben sevgiyi hissediyoruz insanlar birilerini seviyor buz bunu madden görüyormuyuz

veya otobüsün ayrı ucunda duran iki eşin birbirlerini sevdiğini madde ile anlamamız mümkünmü hayır değil.Ama bakışlarından ve sözlerinden anlamak mümkün...
Demem o ki bu maddeci anlayış birileri tarafından özel olarak piyasaya sürülen bir saçmalık... Bundan 100 sene evvel radyo frekansımı vardı

.O zamanki insanlara anlatsak telefon gelecek işte hava bu frekansları aktarıyor falan diye bize deli derlerdi ama insanların deli demesi yok demesi kendince kanıt göstermesi (bu kanıtta çok komik aslında çarpım tablosunu yeni öğrenen kişinin Ebob Trigonometri vs yok demesine benziyor aklınca kendini haklı çıkarıyor aslında) İşte mısır firavunlarının büyücüleri'de böyleydiler mısırın büyü sihir gibi şeyleri çok meşhurdu yani fiziğin Einstein gibi düşün ama ne oldu kendilerine mucize gösterdi Hz.Musa ve hemen iman ettiler hemde firavun tarafından çok feci bir şekilde öldürülmeyi göze alarak.Şimdi o büyücüler meseleyi tam anladılar işte çünkü büyü ilminde mastır yapmış adamlar

ama karşıdakinin büyü olmadığını anlayınca mesele kalmadı.
Bu ağaçların çiçeklerin insanların Hz.Musanın asasından eksik kalır bir yanı yok hepsi birer mucize bunların sadece insan oğlu her gün görüp alıştığı için ülfet oluşmuş yani sıradanlaşmış.Sen daha dünyada gelmeden o elinin elmayı nasıl tuttuğunu bilen biri yaptı o dilin elmadan haz aldığını biliyor o elma ağacının güneşe ihtiyacı olduğunu güneşin bir galakside olması gerektiğini biliyor ve daha nice bilmediklerimizi biliyor... İşte kanıt budur yoksa yoktur demekle hiç bir şey yok olmaz anca insan kendini kör eder...
<php
Bu aradaki tüm kodları playerları resimleri koyan db ye bağlayan bizim r10'daki coderler

<php başlatan aynı zamanda içindekileride yapandır... Aksini ispat edemezsin...
</php
Gel inat etme güzelim cennete birlikte girelim

.Allahın izniyle tabi... Bu kadar laf anlatmamın inan seninle oraya girmeye çalışmamın olduğunu anlasaydın inan iman ederdin ya şu adamı kırmayalım diye

ama tabi bu işin espirisi inşaAllah güzel kardeş Allah kalbini tam açar sorularına şüphelerine tam cevap bulursun temennim odur
son olarak "insan mantığı bir şeyin oluşması için başka bir şeyin var olması gerektiğini düşünüyor" bu sorunda Allahın yaratılmaya ihtiyacı olmadığını anlayabilirsin

. Şimdi tekstil makinasının dili olsa beni yapan ustada benim gibi demirden içinde yağ var oda kumaş yapıyor dese ne kadar yersiz olur demi

Ki yaratmak ap ayrı bir şey yapmak ile yaratmak aynı değil biz hazır olan bir şeyden yapıyoruz yaraymayıda tam anlamamız mümkün değil ama açık ve net gözükmekte her şey...