Sadece tek bir soru soracağım.
Hayatında ateizm ile ilgili kaç kitap okudun?
Ateizm Tanrı yoktur anlamına gelir açıklamasının bir adım ötesini bilmiyor inananların çoğu.
Oysa bu ülkedeki ateistlerin çoğu dini, dini kavramları çok iyi biliyorlar.
Tanrı yoktur diyen adamlar, Tanrı vardır diyenlerin ne dediğini, Tanrının varlığını öne süren inanç sistemi ve bilgilerin çoğunu biliyorlar.
Hatta Ateistler sadece içinde bulundukları dini değil, diğer dinleri de epey bilir.
Ama Tanrı vardır diyenlerin ne ateizm ne de diğer dinler ile ilgili kulaktan dolma sloganlar dışında pek bir bilgisi yok.
Sorun da zaten burada. İnananlar papağan gibi ayet, hadis ve sağdan soldan buldukları sloganları patlatıyorlar. Sorduğunuz soru da bu şekilde ortaya atılmış sloganvari bir soru.
Ben kendine göre inancı olan bir insanım. Tanrı yoktur demedim hiç hayatımda. Tanrı yoktur diyenler ile de çok tartıştım. Ama şunu söyleyebilirim ki Tanrı vardır diyenlerin büyük çoğunluğu ateistlerin karşısında son derece cahil insanlar. Kendi dinlerini bile tam olarak bilmeyen insanlar, papağan gibi sure ayet söylüyorlar.
Mesele Tanrının var olup olmadığı değil. Mesele Bilimin Tanrı yı hesaba katmadan yapılması gerektiği. Bilimsel bilgi bilimadamının inancından, politik görüşünden, kişilik özelliklerinden ve ön yargılarından arınmadığı sürece doğruluk oranı düşer.
Ateistler ile o kadar çok tartıştım ki, sorduğun soruya gelecek yanıtı tahmin edebiliyorum. Bir kitabın içinde yeni keşfedilen bir bilginin olması onun Tanrı'dan geldiğini ispatlamaz. Bilimsel mantık ile sadece o kitabı yazan kişinin bugün keşfedilen bazı şeyleri o dönemde keşfettiğini ya da bir şekilde öğrendiğini ispat eder.
Hocam elhamdülillah ben müslümanım.
O yüzden ateizimi destekleyen kitaplar okumuyorum.
Benim sorduğum soruya gerçekten hiç ciddi bir cevap gelmiyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla ateistler bir yaratıcının varlığına inanmayıp, big bang sonucu dünyanın oluştuğunu savunuyorlar.
Ben bir soru daha sormak istiyorum tekrar.
Bir tesadüf sonucu geldiğimizi varsayalım. Bu nasıl bir tesadüf ki kurallı bir düzen meydana geliyor.
Her canlının bir eşi, herşeyin bir rızkı meydana geliyor.
En basitinden bir mucize var ki bunun tesadüf sonucu oldu demeleri bile çok komik.
Su neyden oluşuyor? Oksijen ve hidrojen. İki yanıcı ve yakıcı özelliği olan maddelerden. Bu su ile ateşi söndürebiliyoruz değil mi?
Gerçekten bu düzenin tesadüfen olduğunu savunmaları çok saçma.
Altını çizerek birşey söylemek istiyorum.
Benim sohbet ettiğim ve konuşmaya çalıştığım pek çok ateist insan vardı. Fakat birşey gözlemledim.
Maalesef inandıkları şeyin yalnış olduğunu bilseler bile geri adım atmıyorlar. O yüzden kolay kolay bir ateisti kendinize inandıramazsınız.
Ayrıca hocam olaya yine ters bir bakış açısıyla bakıyorsunuz. Bakın ben size bir değil birden fazla bilimin daha yeni sevinerek bunu bulduk dedikleri şeylerin daha evvel söylendiğini söylüyorum. Ve daha niceleri. Ben özet geçmek için kısa bıraktım.
Akıl mantık var değil mi? Biraz düşünün.
Bu kadar ilim hikmet sahibi bir insan olabilir mi? Henüz bir su döngüsünü bile yüzlerce binlerce bilim adamının onayını alarak kanıtlıyorlar.