Sana somut bir kanıt değil de şu şekilde cevap verebilirim.
Bilim, Darwin'in teorisini destekliyor değil mi?
Bilim, big bang - dünyanın yörüngesinde dönüşünü - ayın kendi ışığının olmamasını - güneşin ışığını yansıtmasını - güneşin kendi yörüngesinde döndüğünü - maddenin 4 halini - gök yüzünün genişlemsini - su döngüsünü - jeolojiyi bulduklarını açıkladı değil mi?
Bunları bilimden evvel kim bilebilirdi? Allah aşkına şunu cevabını verebilir misin bana?
Kur'an-ı Kerim'de bunlar yazıyor. 1400 yıl evvel indirilen bir kitapta yazıyor bunlar.
Bu kadar ilerlemiş bir teknoloji bunları yeni yeni buluyorsa 1400 yıl evvel hangi hikmet bilebilirdi bunları?
Hocam bunun cevabını verebilirseniz seviyeli bir şekilde tartışmaya devam edebiliriz.
İyi akşamlar.
Sadece tek bir soru soracağım.
Hayatında ateizm ile ilgili kaç kitap okudun?
Ateizm Tanrı yoktur anlamına gelir açıklamasının bir adım ötesini bilmiyor inananların çoğu.
Oysa bu ülkedeki ateistlerin çoğu dini, dini kavramları çok iyi biliyorlar.
Tanrı yoktur diyen adamlar, Tanrı vardır diyenlerin ne dediğini, Tanrının varlığını öne süren inanç sistemi ve bilgilerin çoğunu biliyorlar.
Hatta Ateistler sadece içinde bulundukları dini değil, diğer dinleri de epey bilir.
Ama Tanrı vardır diyenlerin ne ateizm ne de diğer dinler ile ilgili kulaktan dolma sloganlar dışında pek bir bilgisi yok.
Sorun da zaten burada. İnananlar papağan gibi ayet, hadis ve sağdan soldan buldukları sloganları patlatıyorlar. Sorduğunuz soru da bu şekilde ortaya atılmış sloganvari bir soru.
Ben kendine göre inancı olan bir insanım. Tanrı yoktur demedim hiç hayatımda. Tanrı yoktur diyenler ile de çok tartıştım. Ama şunu söyleyebilirim ki Tanrı vardır diyenlerin büyük çoğunluğu ateistlerin karşısında son derece cahil kalıyor. Bu tartışmalar genelde ağır siklet ile hafif siklet karşılaşmasına benzer Kendi dinlerini bile tam olarak bilmeyen insanlar, papağan gibi sure ayet söylüyorlar.
Hatta ayet hadis fıkıh bilenlerin bile çoğu cahil. Çünkü artık 2014'te yaşıyoruz, modern sosyal bilimler formasyonu olmayan insanların söylediklerinin 1300 sene önceki imamların söylediğinden bir farkı yok. Hala bin sene önce yaşayan imamların içtihatlarına referans veren insanlar 2014 yılının pozitif bilimsel formasyonuna referans veren insanlar ile tartışmaya çalışıyor. Artık propoganda var, toplum mühendisliği var.
İki taraf da aynı bilgi ve referans düzeyinde olmadığı sürece iletişim mümkün değildir. Herkes kendi savını öner sürer sonuç kocaman bir sıfır olur. Gülen cemaatine o yüzden sempati ile bakarım. Bu cemaatten çıkan adamlarla tartıştığımda genelde bir iletişim ortaya çıkıyor. Çünkü pozitif bilim referansları var.
Mesele Tanrının var olup olmadığı değil. Mesele Bilimin Tanrı yı hesaba katmadan yapılması gerektiği. Bilimsel bilgi bilimadamının inancından, politik görüşünden, kişilik özelliklerinden ve ön yargılarından arınmadığı sürece doğruluk oranı düşer.
Ateistler ile o kadar çok tartıştım ki, sorduğun soruya gelecek yanıtı tahmin edebiliyorum. Bir kitabın içinde yeni keşfedilen bir bilginin olması onun Tanrı'dan geldiğini ispatlamaz. Bilimsel mantık ile sadece o kitabı yazan kişinin bugün keşfedilen bazı şeyleri o dönemde keşfettiğini ya da bir şekilde öğrendiğini ispat eder.