Merhaba arkadaşlar,
Bir websitesinin google gözünde kaliteli bir içeriğe sahip olduğunu ve o siteden alınacak olan tanıtım yazısının işe yarayıp yaramayacağını nasıl anlarım?
Tanıtım yazısı alınacak site min. 1 aydır aktif, her gün düzenli özgün makale giriliyor tanıtım yazısı alacağım sektör ile alakalı.
Alexa-Dmoz-Pagerank gibi şeyler söylemeyin bu değerleri iyi ama çöp olmuş bi dünya site var.
Lütfen varsayımlarda bulunmayalım. Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplar ise kuru kalabalıktan çok doğru bilgiyi öğreniriz.
Hit önemli ancak bir de önemli olan sitede kalma süresi. Ben bunun için alexa sıralamasına bakıyorum. Buradaki düşük rakamdakiler çok büyük oranda hit/kalma süresi ile paralel sonuçlar veriyor.
Bence pr önemsiz densede kendi pr değerinizden düşük sitelerden tanıtım yazısı almamaya çalışın.
Dmoz, news kayıtları önemlidir.
Sitede link çıkışı 3-4'ten fazlaysa, tanıtım yazısı çok satılmışsa uzak duruyorum.
Yayınladığı kategori önemli, sitede hit alan bir kategoride yazıyı yayınlatmaya çalışıyorum.
Facebook sayfası olanları tercih ediyorum ve yayınlaması şartı ile yazıyı alıyorum.
Siteler en azında bir kaç yıllıksa tercih ediyorum, yeni siteleri kullanmıyorum.
En önemlisi siteye alıcı gibi bakmak. Yazı almak istediğiniz siteye yukarıdakilerden bağımsız olarak bakmak da önem var. Yani kendinizi arama motoru yerine koyun xxx.com'dan alacağınız yazı nasıl olur, site güzel mi, tasarımı nasıl, bir kullancı olsanız o siteyi tercih eder misiniz?
Tüm bu tavsiyelere ek olarak, tanıtım yazısı ile alakalı;
aynı link çıkışına sahip tanıtım yazısı almayın. yani xxx.com/1 bağlantılı yazı aldıysanız bir diğerini xxx.com/1/2 bölümüne alın.
Bir anda 3-5 yazı almaktansa haftada bir, ayda bir gibi periyot halinde yazı alın.
İmkanınız varsa sizle aynı sektör de olan sizden daha iyi yerlerdeki sitelerden yazı alın.
Moda siteniz varsa önceliğiniz moda sitesinden yazı almak olsun. ancak çeşitlilik iyidir, daha doğal gözükür. arada bir haber sitesi, ekonomi sitesi gibi sitelere de başvurun.
tanıtım yazısı almak için webmaster sitelerinden ziyade siteleri kendiniz belirleyin, iletişim bölümünden yazı yazın. çünkü buralardan alacağınız tanıtım yazılarını pek çok kişi alıyor, ama iletişim bölümüne tek tük istek düşer. paradan kaçmayın, 10 tane çöp siteden 10 yazı almaktansa, 1 siteden 50 liraya alın daha çok yararını görürsünüz.
aldığınız tanıtım yazılarına arada bir yorum yazın, o sayfa yeniden indexlensin. daha sonra pingleme sitelerinde o sayfayı pingleyin istediğiniz kelime ile.
Bunları yaparsanız çok yararı göreceksiniz emin olun.