cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devamlı sunucu performansı hakkında sorularınız olmuş, her sunucudan performans alınabilir. Ama hepsinin bir kapasitesi var mesela sahip olacağınız sunucu özellikleride çok önemli bir faktördür performans açısından. Hiç optimize edilmemiş sadece üzerinde cPanel kurulu default ayarları kullanılan bir sunucudanda performans alabilirsiniz.

Çünkü asıl önemli olan nokta sizin kullandığınız yazılımın bu kaynakları ne kadar tükettiğidir. Örneğin ortalama bir sunucu ile kendi kapasitesi dahilinde iyi bir verim alınabilir. Fakat bir yerden sonra bu verim düşebilir çünkü kapasitesinin sonuna ulaşmışınız demektir.

Bu konuya ben şöyle bakıyorum, hızlı bir arabanız var siz o arabaya yazılım attırırsanız daha güçlü ve daha hızlı olur. Hızlıyı, daha hızlı yapmak istiyorsanız burda devreye optimizasyon girmektedir. Ama mutlaka bu hızında bir sınırı vardır.
Evet sunucu performansını anlamaya çalıştım. şimdi de cPanelin sunucu performansını anlamaya çalışıyorum

Sunucu özellikleri tabii ki faktör lakin en baba sunucu bile olsa CDN performansını veremez bir fotoğraf portalında.

Yazılımın kaynak tüketimi evet bu noktada uzlaşıyoruz. çünkü asıl kaygım ve bukonuyu açmamın nedeni bu. Keşke birisi çıksa ve deseki "BANA ŞU KADAR PARA VER ARKANA YASLAN" ama yok öyle yağız delikanlı

Bu arada Arabaya yazılım nasıl attırdınız orayı çözemedim hocam

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:48:03 -->-> Daha önceki mesaj 03:45:42 --

yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- WP ya da Drupal 'da optimizasyon yaptırırken para harcamayacak mısın?
2- Sunucu kiralayacak olursan ve bilgin yoksa CPanel'i kurup, kenara çekilebileceğini düşünme derim. Hoş piyasadaki çoğu tostçu bu mantıkta gidiyor ama sonra patlayınca fellik fellik kurduracak adam arıyor. Mutlaka manage edecek birilerine ihtiyacın olacaktır. Dışarıdan çalıştırırsın ama o da bir masraf sonuç olarak.

Özel yazılımda; işini bilen sağlam bir eleman bulacaksın. Ofisin varsa oturtacaksın ofisine. Kendine özel yazılımını yazdıracaksın ve o da senin daimi elemanın olacak. Böylece destek sorunu ortadan kalkar. Maliyeti biraz daha ucuzlar. Zamana yaydığın için (maaşlı eleman olduğu için cebinden bir hamlede toplu para çıkmaz). 2-3 de editör alırsın, işine bakarsın. Yazılım bitince eleman atıl olacak deme, destek verir. Dışarıdan web işi kovalarsın parasını çıkartırsın vs. vs.

Ama işini bilen adam gibi birini bulmalısın. Tostçu misali ben yazar çizerim deyip de <body> içinde <body> açan gerzeklerden olmayacak.
Cevabınız konu dışına çıkmış olsada alakanıza teşekkürler. Tostçu benzetmesinede çok güldüm. Bizim büfede tostçu Satılmış abi görse alınırdı "TOSTÇULUK KOLAY İŞ Mİ" Diye yakınırdı Tostuda bizim hostçuların hostundan kalitelidir yani