yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarı ile ne yazılım tarafında, ne de server tarafında yeterli bilgi sahibi değilsiniz. Ve yine anladığım kadarı ile bütçe konusunda da yetersizsiniz.

Tavsiyem; kervan yolda düzülmez. Siz şimdilik WP ile sitenizi kurun, yaşayarak / tecrübe ederek yolunuzu çizin. Burada bu soruları sorarak fazla yol alamazsınız.

"Kesinlikle özel yazılım olmayacak" demenizle bile kendinizi ifade etmişsiniz. İşinin uzmanı biri tarafından yapılan bir işle yola çıktığınızda ve kurulan cache sistemleri ile CPanel mi kasar, WP mi patlar diye kıvranıp durmanıza gerek kalmaz işinize odaklanırsınız.

Ama bunu benim ya da bir başkasının söylemesi anlamsız, o yüzden yaşayarak öğrenmek en güzelidir.
yaşayarak öğrendik zaten wp bir yerde dağıtıyor kendini ancak tema optimizasyonu ile biryerlere varabiliyor o anda da sunucu tıkanıyor.

evet yeterli teknik bilgi sahibi değilim. ve nasıl bir yol çizmem gerekiyor. ve hosting yöneticisi/sorumlusu olarak birilerini çalıştırmam gerekiyormu bunun yanıtlarını arıyorum asıl.

özel scripte / yazılıma gelince: wordpress/Joomla/Drupal bilirim. Drupal bu iş için bu soruları bile sormama gerek bırakmayacak kadar sağlam bir CMS'dir. lakin drupal teması yaptıracak ve sonra destek verecek birilerini bulmak gerçekten çok zor. yaklaşık 5 ayrı haber sitesi projem var. senye kadar drupal 8 oturacak ve ben en büyük projemi onunla tamamlayacağım. ama o zamana kadar wordpress kullanacağım.

Neden mi özel script kullanmıyorum ?
Destek konusunda sıkıntı ve çok miktarda para gerekiyor.

ama wordpress/Drupal gibi açık kaynak sistemlerde durum böyle değil. sadece tema+tema optimizasyonu sıkıntı. ben günde 200-300 post girişi olan bir portaldan bahsediyorum. standart resellerde drupal ile günde 2200 Tekili gömrdüm banamısın demedi.

Hosting optimizasyonu ise her sistemde gerekli. ve bende hostingimi seçmek için 1-2 ay sonra aktifleşecek sitemi şimdiden planlamak istiyorum.

belki de öyle mantıklı çözümler gelir ki forumda hepsini bırakıp hazır bir script alırım. Kim bilir. bakalım konularve bilgi veren arkadaşlar bizi nereye götürecek.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:36:30 -->-> Daha önceki mesaj 02:34:39 --

GlobalError adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
WP dogru optimize edilir ve duzgun sunucuda calistirilirsa anlik 100-200k trafigi bile kaldirir. Bosuna dunyanin en iyisi degil. Biraz arastirirsan zirve yapmis sitelerde bile wp e rastlayabilirsin..
Evet katılıyorum. Dünyada ki tüm sitelerin %21'i Wordpress kullanıyor. Bunu da dikkate almak gerekir

%11 Joomla
%6 Drupal

Hatırladığım bu.

tabloyu bulursam paylaşırım forumda.