Cpanel kendi başına ek bir sistem yükü yapmaz, yükü yapan cpanel içindeki servisler olabilir bu servislerde aktif halde çalışıyor sistem kaynaklarını kullanır.
Centos sunucuya cpanel kurup sistemi top ile takip edin idle ortalama olarak yüzde 100 dür yani cpu boştadır. Bellek kullanımı olabilir o da yine cpanel içindeki servislerin bellek kullanımı olacaktır. Servislerden kasıt apache nin child süreçte bekleyen işlemleri, mysqlün ready connection konumunda kullandığı default my.cnf tan okuduğu verilere göre kullanacağı bellektir. Yani panelin kendi başına sistemin kaynaklarına tecavüz etmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Servisleri elle kurarım yapılandırırım, istediğim yazılımın istediğim sürümünü kurarım yapılandırırım, kuracağım her tür servisinde güvenliğini sağlayabilirim zamanım bol uğraşırım kafa patlatırım, bir sorun olduğunda servislere ve sitelerinize ulaşılamadığında hızlıca sorunu tespit ederim sorunlu servisi tekrar derlerim ayağa kaldırırım site biraz kapalı kalsada olur derseniz elbetteki panel kullanmayın.
Ama bu kadar detay işlere giremem, zamanım yok, sitelerimle uğraşmak istiyorum, servislerin en stabil olanını cpanel kendisi seçsin ben sadece yapılandırayım, tıkandığımda ticket açayım cpanel girip sorunumu halletsin hatta birde aynı sorunla tekrar karşılaşırsam diye bana sorunun çözümünü detaylı olarak anlatsınlar dersen cpanel kullanırsın.
Adam işin uzmanı yaaa, ağzını yirim senin