Savaşta ölmelerinden iyidir hocam.Tabi o kadar insanın bir anda ülkeye girişi ekonomiyi vb durumlarıda etkiler.Ama insan olan yardım eder zaten...

Size başımdan geçen kısa bir anımı anlatayım.Otobüs Terminalinde evime gitmek için bekliyorum tam arkamda oturakta suriyeli bir aile var kendilerine baktığımı görünce biraz çekindiler (yabancılık çekiyorlar yani) meraktan sordum nereye gittiklerini halepe dediler ben savaş yokmu orada bile bile ölüme neden gidiyorsunuz gibisinden bir iki laf ettim.Zaten çat pat anlıyorum onlarda beni öyle... Yok dediler bölge bölge varmış savaş falan... Bir iki dakika sonra yanıma gelip bana kurabiye ikram ettiler ingilizce bilip bilmediğimi sordular şaşırdım çünkü ben ingilizce bilmiyordum.Baya dostana yaklaşıp sevindiler.

Demem o ki birazda insanı yaklaşmak gerek duruma faşistlik ile gözü dönmüş edası ile olaya yaklaşmak yanlış ve kesinlikle insani değil.Kim ülkesinden ayrılmak ister ve bu insanlarla 100 sene önce dedelerimiz aynı imparatorlukta yaşıyorlardı... Gerçek bir vatansever banane Kırımdan Banane Bosnadan Banane Suriyeden Banane Filistinden diyemez dememeli dersede zaten kusura bakmasın bu ülkenin evladı demem ben ona... Şimdi ben ne kaybettim o insanlara iyi davranıp durumlarını sormakla ?.Boğazımamı yapıştılar benimi tehdit ettiler... Belkide seneler sonra savaş sona erecek ve bu konudaki bir arkadaşımız o aile tarafından bizzat yardım görecek ve belkide "Onlar bize böyle davranmıştı " diyecekler ne ekersen onu biçersin hocam.

İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir

Birde ricam var bazı arkadaşlardan Faşist olduğunu çok açık belli etmesin yoksa rapor ederim ...