R10+ ve Like verdim ve bir önemi olmazsada kimseye vermem
Öncelikle ilginize ve detaylı anlatımınıza teşekkür ederim.
Projemiz bir haber sitesi. kesinlikle özel script istemiyoruz. Drupal tema yapımcısı bulamadık ve Wordpress ile ilerleyeceğiz.
wordpress ise veritabanı sorgusu aşırı fazla. Günde 200-300 civarı post(haber, biyografi, bilgi) gireceğiz. bu durumda bir kaç ay sonra aşırı bir yüklenme olacak server da..
cPanel aslında yüzlerce fonksiyon veriyor. ve biz de bundan yararlanmak istiyoruz. ancak: Site büyüdükçe cpanel'in kaynak tüketimi de % Orantısal olarak artar mı ?
yani sistemin % 10'unu kullanan cpanel
Artan trafik Sonrasında % 25'ini kullanır mı ?
asıl endişemiz bu gibi şeyler.
%10 dan %25 e çıkar mı gibi teknik detayları hiç bir şekilde bilemeyiz sonuçta bunlar altyapıya, scripte veya mysql gibi servislerin kullanım yığunluğuna göre değişmektedir. Başta dediğim gibi sonuçta cPanel servisini binlerce kişi aynı anda kullanmayacak tek bir site barındırmaktan bahsediyoruz.
Bence sizin şu anda yoğunlaşmanız gereken konu cPanel'in kullanacağı kaynaktan çok Wordpress'in kullanacağı kaynak. Günde 200-300 post girişi için iyi bir disk ve mysql yapılandırması işini çözmenizi tavsiye ederim. 5.000 - 10.000 post sonrası sıkıntılar yaşayacaksınız çünkü "
vay efendim wp_options tablosu şişiyor" "
mysql'de slow query kayıtlarını bir inceleyelim" "
meta_key tablosunda gariplik var" "
wordpress'de transient diye bir şey varmış" "
partial cache sistemine geçmemiz gerekiyor" gibi rutin saçmalıklar
Sunucunuzun özellikleri nedir bilmiyorum ama cPanel'e kafayı takamyın bence en azından sıkıntı çıktığında süper hızlı bir şekilde çözme yetisine sahip desteği var. İleri seviye sunucu yönetimi deneyiminiz var mı bilmiyorum ama cPanel baya bir işi kolaylaştırıyor göz ardı etmeyin bence. cPanel performansını dediğim gibi ufak bir VPS üzerinde değilseniz çok kafanıza takmanıza gerek yok.