iptables adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cPanel bir servis gibi ayrı olarak sunuluyor yani kullandığı kaynak belli. Soru tam olarak şu kapıya çıkıyor: "cPanel mi daha iyi derleme yapar ben mi?"

Yüzeysel konuşacak olursak; Bilindiği üzere cPanel kendi ortamına uygun olarak bazı servisleri derliyor (apache, php vs). Ben kendim "kurşungeçirmez/bulletproof" derleme yapabilirim diyorsanız cPanelin kullandığı kaynağı da aradan çıakrmış olursunuz.

Teknik konuşacak olursak; Kuracağınız sunucu 1-2 sanal çekirdek ve 1-4gb arası ram'e sahip bir VPS ise, yapabiliyorsanız cPanel'e bulaşmayın çünkü zaten her ram ve işlemci tanesi bile sizin için önemlidir. Bunlardan yukarı kaynak varsa veya dedicated bir sunucu ise cPanel'in çoğunlukla yükünü hissetmezsiniz bile.

Tam olarak araştıracağınız konu "compiling PHP/Apache/nginx from source" anahtar kelimesi ile size yardımcı olacaktır. Bu üçü için yaptığınız araştırmalarla kaynaktan derleme yapmak ve cpanel'in derlemesi arasındaki farkları keşfedip kendi altyapınıza hangisinin daha verimli olacağını saptayabilirsiniz.
R10+ ve Like verdim ve bir önemi olmazsada kimseye vermem

Öncelikle ilginize ve detaylı anlatımınıza teşekkür ederim.

Projemiz bir haber sitesi. kesinlikle özel script istemiyoruz. Drupal tema yapımcısı bulamadık ve Wordpress ile ilerleyeceğiz.

wordpress ise veritabanı sorgusu aşırı fazla. Günde 200-300 civarı post(haber, biyografi, bilgi) gireceğiz. bu durumda bir kaç ay sonra aşırı bir yüklenme olacak server da..

cPanel aslında yüzlerce fonksiyon veriyor. ve biz de bundan yararlanmak istiyoruz. ancak: Site büyüdükçe cpanel'in kaynak tüketimi de % Orantısal olarak artar mı ?

yani sistemin % 10'unu kullanan cpanel
Artan trafik Sonrasında % 25'ini kullanır mı ?

asıl endişemiz bu gibi şeyler.