adwords yolu ile gelen ziyaretçilerin sitede daha fazla kalıp daha fazla sayfa dolaştığını sanmıyorum. hatta özel olarak ayda 6 bin tl adwords harcaması olan bir müşterimin organik ve satın alınan ziyaretçilerini karşılaştırdım ve adwords'le gelenlerin daha az kalıp daha az sayfa dolaştıklarını (%15 farkla) gördüm. ancak bu müşterinin sitesini sektörel arama kelimelerinin çoğunda 1. sıraya çıkarttım.

MehmetCAKIR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konuda tekrar soyleyim doğrudan etkilediğini söylemedim. ziyaretci ve sayfa ziyaretçi oranlarını etkilediği için sei konusunda etkili olmaktadır. test ettim ve bunu gördüm zaten google hiçbir zman adwords ile doğrudan organik arama sonuçlarında yükselirsiniz demiyor, bunu yapsa google olmaz onca algoritma ya gerekse kalmazdı.

Eğer sayfa ziyaretçi oranları ve sitede kalma süresi önemliyse budur da adwords ile ziyaretçi satın almaninda elbette olumlu bir etkisi olacaktır başka bir açıdan bakıldığında eğer ziyaretçilerinizi sitede kalma süreleri 2 dakika iken sizin satın aldığınız izleyiciler yüzünden bu süre 1 dakikaya düşmüşse bu durumda da olumsuz yönde etkilenirsiniz.