com.tr alan adlarının geçmişleri .com olanlardan daha temiz, sanırım google com.tr alan adlarının fazla riskli olmadığını düşünerek 1-0 önde başlatıyor kimbilir.
Bir nebze doğru ama benim tahminlerim şu şekilde;
Mesela bir web siteniz var bölgesel hizmet veriyorsunuz istanbul içerisinde olduğunuzu ve o bölgede hizmet verdiğinizi varsayalım. istanbulabc.com daha avantajlı google aramalarında. Onun gibi google aramaları da ülke alan adlarını kullanıyor ".com.tr" türkiyenin sembolü siz tuttunuz .com.tr alan adı aldınız google türkiye aramalarında daha öndesiniz ama şöyle bir şey de söz konusu google.com aramalarında farklı konumda olabiliyorsunuz. Bir nevi google türkiyede hizmet verdiğinizi düşünerek size bir adım ön planda olma şansı sunuyor. Ben şu ana kadar kolay kolay .com domaınle seo yapmadım yapmam da biraz tuzlu oluyor ama işimi sağlama alıyorum. Şimdi nic.tr marka tescil başvuru belgesi ile .com.tr alan adı veriyor marka başvurunuzu sağlam güzel yaparsanız size birden fazla .com.tr almanıza da imkan sağlıyor. Benim görüşüm bu farklı düşünen arkadaşlar varsa onları da dinlemem isterim