Arkadaşlar geçen hafta Bursa'dan gelirken, otogarda ömür boyu kan nakline ihtiyaç duyan çocuklar için yapılmış bir bağış kampanyasına gözüm çarptı. Söz konusu afişte yer alan numarayı arayarak daha detaylı bilgi sahibi oldum.
Aranızda düzenli olarak kan bağışlayan yada bağışlamayı düşünenler varsa, onlara bu kampanyanın içeriği hakkında bilgi vermek istiyorum.
- Hetaderin belirlediği kan verme merkezleri Bursa ili sınırları içerisinde yer alıyor.
- Her 6 ayda bir kan veriyorsunuz.
- Vermiş olduğunuz kan düzenli olarak kan nakline ihtiyacı olan kan kardeşinize veriliyor.
- Bir sonraki periyot sizin uygunluk durumunuza göre belirleniyor. (söz gelimi altı ay sonra, şehir dışında olacaksınız. Yada zaten Bursa'ya sadece iş için geliyorsunuz. Bu sebepten sizin kan vermek istediğiniz tarih, sizin tarafınızdan belirleniyor.)
- Bu sayede düzenli ihtiyaç sahibi bir kan kardeşiniz oluyor.
- Aynı zamanda senede bir kere düzenlenen etkinlik ile kan kardeşinizle (bütün kan verenler ve kan kardeşleri ile) bir araya gelip akşam eğlencesine katılabiliyorsunuz.
Bursa'ya sadece bir günlüğüne gittiğim için ve ne yazık ki gitmek üzereyken fark ettiğim için, kan veremedim. Umarım kan nakline ihtiyacı olan çocukları Bursa'da ikamet eden r10.net sakinleri olarak yalnız bırakmayız.
http://hetader.org.tr/hetader-kan-kardesligi/