Hocam siz dönemsel SEO uzmanımısınız tam anlayamadım? Eğer mevcut algoritmalar üzerinden SEO çalışmaları yapıyor ve güncellemelerden sonradan haberdar oluyorsanız hatalı olduğunuzu belirtmek isterim.
Ancak artık müşteriden işi almışsınız ve bir şekilde bu işten alnınızın akıyla da çıkmak zorundasınız. Bu nedenle iyi bir çalışma yapmanız gerekecek.
description ve keywordleri değiştirebilirsiniz bir sorun olmaz. Title da kopya demişsiniz. Daha da aşağılara düşmemek için title değiştirin ama öyle pat diye değil. 3-4 gün arayla Title da sadece 1 kelime değiştirin. Önce yeni title belirleyin, değiştireceğiniz kelimeleri iyi belirleyin. Title değiştirmek riskli bir işlemdir ve dikkatli olunması gerekir.
Sonra kopya olan içerikleri tek tek elden geçirmeniz gerekir. Hepsinin başına 6-7 cümlelik ilaveler yapın. Konu başlıklarını ilk paragraf içerisinde geçirmeye bakın. Bir kaç gün sonra orta kısımlarda da değişiklik yaparsanız daha iyi olur. Her değişiklikte Google'ın içeriği yeniden indexlemesini sağlayın. Google'a sitede kalite adına düzenlemeler olduğunu belli edin.
Önemli makaleleri belirleyin ve 2-3 gün arayla bu makalelere tanıtım yazısı alın. sosyal medyasını, imlemesini yeniden yapın. Gerekli görürseniz footerdan önemli bir kaç makalenize de link verin. Kısmen fayda sağlar.
Daha önce link aldığınız sitelerin backlinklerini inceleyin. Dandik sitelerden backlink almışlarsa bu sitelerden aldığınız backlinkleri webmaster toolsdan reddedin.
Şimdilik size önerebileceklerim bunlar.
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizin bir çoğunu yaptım. Güncellemeden haberim vardı, bu iş güncellemeden sonraki ilk işim. Şunu itiraf edeyim; daha önceki çalışmalarımın hiçbirinde özgün olmayan bir cümle dahi kullanmadım sitelerimde, bu sebeple özgün olmayan bir site için ne yapılır tam bilmiyorum. O yüzden biraz çuvalladığımı düşünüyorum. Dediklerinizi yaptıktan sonra sitenin çıkışa geçmesi ortalama ne kadar sürer. Bu konuda bir tecrübeniz var mı? Belki doğru olanları yaptım ama biraz aceleci davranıyor olabilirim.