Almanya artık eski almanya değil, orası da yavaş yavaş meteliğe kurşun sıkmaya başladı. Almanya'ya yada diğer ülkelere gidip, dikiş tutturamayıp sadece elinde yabancı dili olarak geri dönen ve burada dili sayesinde evini barkını yuvasını kuran birçok kişiyi tanıyorum.
İnsanlar hatalı tercihler yapıyor o yüzden.Paradan para kazanılan en iyi ülke Türkiyedir.Bilgiden çok para önemlidir.Alırsın 3 kamyon takır takır çalıştırırsın tomar tomar para kazandırır.Veya inşaat işine girersin torpille,tanıdıklarla yine tomar tomar para kazanırsın.Alım satım yaparak,ithalat yaparak türkiyede köşelik olursun.Ticaret,projeler her ülkede normal işlerden daha değerlidir ama bu tarz sadece paraya dayalı teknik bilgi gerektirmeden yapılabilecek şeyler en çok Türkiyede tutulur ve yapılır diye düşünüyorum çünkü kültürümüz böyle ne yazık ki.Yani şimdi eline toplu para geçen adam ya bir dükkan açayım,ya kamyon alayım,ya al sat yapayım,ya da altın satıp alayım şeklinde düşünüyor ne yazık ki.Hiç çok parası olupta bir oyun firması kurayım,işlemci firması açayım,elektronik devre malzeme üretimi yapan firma kurayım diyen insanlar var mı?
İşte bu tarz şeylerde avrupa ülkelerinde sökmez çünkü bunları yapması kolay.Önemli olan bilgi üzerinden ilerlemektir.Yani bu dediklerim yine oralarda iyi kazandırır ama buradaki kadar değerli değildir.Burda kamyon alıp işletmek isteyen insanlar daha yoğunluktayken orada nasıl daha az yakan kamyon yapabiliriz diye düşünen insanlar.
Açık konuşayım şimdi benimde param olsa bende ülkemde bu tarz hazırcılığa dayalı işler yapayım.Çünkü diğerini yapacak bilgi,tecrübe,istek ve geçmiş yok.