cankutay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaslar evlilik yapip 15 sene önce Almanyaya geldim 2 cocugum var ve 42 yasindayim.Kendim müzisyenim ve ayrica gündüz islerinde Lojistik üzerine calistim bilgim mevcuttur.1 senedir gündüz isi yapmiyorum esim Almanya dogumlu türk ama Alman vatandasi yani almanca yazip konusmasi süper.Ama gelin görünki burda sartlar eski almanya gibi degil yani karin tokluguna calisiyoruz.Acaba türkiyeye kesin dönüs yapsak esimde Almanca üzerine bir is bulabilirmi yada nasil bir almanca üzerine is olabilir bulursa maasi ne olur acaba?Ben müzisyenim her türlü barlarda,dügün salonlarinda,restaurantlarda is bulurum ondan bir korkum yok.Dedigim gibi esimin isi daha önemli bilen arkadaslar söyle mantikli konuyu bulandirmadan biraz düsüncelerini yazarlarsa sevinirim.
Saygi ve sevgilerimle
Fox,Kanal D'yi falan bir açıp izleyin ondan sonra karar verin gelip gelmeyeceğinize.Yaptıklarınızla burada yaşayamazsınız.Yani en azından insan gibi yaşayamazsınız.Lojistik bilginiz kendi şirketinizi falan açmadığınız sürece yeterli olmaz.Türkiyede sanata verilen değer mâlum.Müzisyenlik ile nasıl gelir kazanacaksınız orası da ayrı problem.Ancak eşiniz çevirmenlik veya turistlere asistanlık falan yaparak bir gelir sağlayabilir gözüküyor ki enerjinizi ve düşüncelerinizi orada iyi bir konuma ulaşmaya çalışarak harcamanızı tavsiye ederim.

Vatanım benim canım ciğerim ama aç izle televizyonu şu ülkenin geldiği pislik duruma bak.PKK'lılara askerimiz ders verdi,yetmedi mühimmat verdik,silah verdik Şimdi Suriye'ye gönderdik ne diye bunları öldüren diğer teröristleri savunsunlar diye.Türk bayrağını indiren köpekleri Türk askerleri yetiştirdi,eğitti.

Bu canım vatanımda eğitim,gelişim,bilgi namına hiç bir b*k yapılmıyor.Yapılmayacakta çünkü bu dediklerim ülkeyi geliştirir mazallah bu güzel ülke gelişir falan ne olur sonra ilerleriz falan Allah göstermesin.

Aklınızı,mantığınızı kullanın o eski türk halkı,türk kültürü falan yok artık.İş şartları dışında bizim yaşamımız,sohbetimiz,yemeklerimiz,çayımızın yeri bile ayrı ama inanın bu dediklerimin keyfi kalmadı artık.Herkes borç-harç içinde herkes zorunlu bir şekilde eşşek gibi çalışıyor.Çocuklarınız varsa eğer onların eğitim ve geleceği için Almanya'da kalın.Gelişmişlik konusunda Almanya bizi 10 katlar 5 böler ne yazık ki.