" İnsan Muamelesi Görüyorsun "
Burada insan olanlar çok güzel yaşamayı biliyor yaşamayı bilmeyenler ise adileşip yaşadığı ülkeye ihanet eder.
Siz hiç bilmezsiniz muamelenin ne olduğunu soykırımdan kaçanlara sizin yaptığınız insanlık muamelesimi ? hiç empati kurmayın siz sadece laf kalabalığı yapın.
" Burada Suriyelilerle Çalışırsın "
Suriyelilerin paraya ihtiyacı olduğundan biz " TÜRKLER " olarak 10 TL işin 100 TL faiş fiyat istemedikleri için onlarla çalışırsın çünkü onlar 1 ekmeğe muhtaç . ( Yeri geldiğinde ekmek almaya çıkmıştı öldürüldü diyordunuzya.. )
" İŞ Yok, Ekonomiyi Çökerttiler "
İş Yok bahaneside yeni çıktı suriyelilerden öncedemi iş yoktu ? arkadaşın dediği " Azimle ..... duvarı delermiş. " lafı çok güzel insan bir işe tutunmak isterse o işte kalır iş kur derslerine gir bakalım iş varmı internette bir sürü ilan sitesi var inanın iş yok diyen kişi çalışmak istemiyordur.
" Düzenbaz, Torpil "
Düzenbaz olmayan, çalıştığı yere İHANET etmeyen bir çok insan çalışır, çalışmayada devam eder huzursuzluk çıkaranlardan örnek görmek istiyorsanız sokağa çıkın çağrısı yapanlar, ağaca sahip çıkıpta 3 askerimiz şehit olunca kılını kıpırdatmayan..
" Trafik , Ceza "
Daha sonra dersiniz neden trafik kazaları oluyor diye..
" İktidar değişirse gelin. "
Ben sonra yazıcaktım ama sırası geldiyse şimdi yazacağım marmaraya biniyorsanız, tramvay, köprüler ve nice iktidarın yaptığı şeylere biniyorsanız ve benim verdiğim bir para varsa hiç birşey demiyorum ve bunu eğer çok rahat kullanıyorsanız bunu sizin YÜZSÜZLÜĞÜNÜZE veriyorum madem beğenmiyorsunuz sınır kapıları orada gidebilirsiniz ve bir dahada iktidarın yaptığı hizmetlerden yararlanmazsın.
Şu Ülkeyi sevmeyenler defolup gitse suriyeliler aramıza katılacak ama en azından onlar ŞÜKRETMEYİ BİLEN İNSANLAR.