project42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
edelim dostum ben avrupa süper demiyorum ki okuduğunla yazdıgın bir değil ki ben genel sıkıntıları sıraladım büğün gayri safı milli hasılasını %99'unu petrolden sağlayan norveçde 700 milyar dolar toplandı ve başbakanları açıklama yaptı "halkımız bize güvendiği için teşekkür ederiz" sizce bu para neden toplandı? petrolün bir gün biteceğini bildikleri için olabilir mi? Olay tamamen vizyon meselesi..Bugun suriyeli mültecilere kızıyoruz neden sürekli olay çıkartanlara bak hepsi vasıfsız.Ama yaşadıgım yerde ki marongozluktan gelme adam işini yapıyor ve suriyeli olarak memlekette üretim yapıyor işçiliğide çok güzel.Bu adam farklı bir yere de gitse farklı muamele görmez bundan emin olun.Hollandada es-rar cafe açmakla almanyada türk döneri satmakla tabiki ezilirsiniz.İsveçde 42 yaşında antep doğumlu bir bakan var ben bu adamın ezildiğini hiç sanmıyorum.İsveç bugun filistini tanıma konusunda meclisde görüşülüyor.Olay tamamen nitelikte
olay siyasete gitmesin anlıyorum ben seni fakat almanya ile türkiyeyi kıyaslarsak emin ol ki almanya acından ölüyor neden ölüyor dediğim gibi ordaki türkler en az 2 işte çalışıyor yalansam konu başlığını açan arkadaş söylesin akrabalarım almanyada yaşıyorlar benim kızdığım nokta yazılanları okuyunca ulan biz nasıl bir ülkedeymişiz diyorum ayrıca bilmeden burda atıp tutanlara sesleniyorum suriyelilere neden yardım ettiğimize gelince

Çanakkale Savaşı'nda Türkiye'de en çok şehit veren il Bursa, 3 bin 400 şehit. Ama Şam'dan 6 bin, Halep'ten 4 bin şehit var.

yani geçmişte bizim için şehit verdiler bakmayın bi kaç suriyeli ortalığı karıştırdı diye tüm suriyeli insanları suçlamak olumsuz aynı şekilde bir kaç kötü türk yüzünden tüm türkleri kötüleyemeyiz olay budur sonuç olarak türkiyedeki yaşam şartları almanyadan iyi yiyecek içecek insanlık yaşam para pul hangi açıdan bakarsan bak türkiye iyi ha 10 yıl önce bana bu soru sorulmuş olsaydı ki almanya derdim türkiye konumu itibari olarak düşünün etrafımızda bi tane gelişmiş ülke yok buna rağmen bir çoğundan kat kat iyiyiz ve iyi olmaya devam ediyoruz ben buna tüm kalbimle inanıyorum lütfen olayı siyasiye getirmeyelim lütfen cevap için teşekkürler.