Artık burada bir çoğumuzun haber sitesi mevcut. Yazdığınız bir yazı dakikalar içerisinde index alıp büyük hitler elde edebiliyor.

Benim de şimdi çalıştığım bir haber sitesi var. Google News'e kayıt olalı 2 hafta falan oldu. İlk başlarda eklediğimiz bir haber kısa sürede index alıp newste ki haberlerin arasına giriyor, 1 günde 10k hit çekebiliyordu. Ama şu son bir haftadır özellikle geç index alma, hit düşüşü ve özellikle news de fazla durmama problemi oluştu.

Yazdığımız haberlerin hepsi doğal olarak copy/paste. İHA botundan aldığımız gibi başka sitelerden de aldığımız oluyor. 24 saat aralıksız yazmaya çalışıyoruz. Fakat spam yapmadan Milliyet gibi gözünü çıkarmadan etkileyici başlıklar atıyoruz. 2 arkadaş hızlı bir şekilde sadece başlık ve açıklama değiştirerek haber ekliyor, ben haberin içeriğinin başını da değiştiriyorum. Dolayısı ile benimki yavaş yürüyor.

Ama gece hariç sabahları hitlerimiz bayağı düşmeye başladı ve newste çıktıktan 5 dakika kadar sonra yerimize başkası çıkıyor. Siirt haber ajansı ve manşet tv gibi siteler hatta milliyet de dahil aynı haberi farklı başlık ve açıklamayla 2-3 kez yayınlayıp yine newse çıkıyor.

Acaba news kaydımız yeni oldu, genelde news bazlı çalışıyoruz da ondan mı hitlerimiz artmıyor? Yada haber sitesi için nelere dikkat edilmeli.