Eskiden burada bu kadar cahil insan yoktu.

Neyse, selam @cankutay, 2 çocuğunuz olduğundan bahsetmişsiniz. Öncelikle, ülkede eğitim diye bir şey yok. Bunu ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyan genç bi' arkadaşınız olarak söylüyorum. Bi' baba olarak çocuklarınızın geleceğini kültürsüz ve iş bilmez insanların eline bırakmak istemezsiniz zannediyorum.

Ülkede sağlık sistemi diye bir şey yok. Aileniz sizin için çok önemlidir büyük olasılıkla. Hastane kapılarında, doktor tavırlarıyla birlikte çürümek istemiyorsanız, rica ediyorum gelmeyin.

Sonra, iş arıyorsunuz, dolayısıyla İstanbul'da yaşayacaksınız. Şehirde nefes alınmıyor, bir yerden bir yere gidilemiyor, spor yapılacak alan yok, şöyle çıkıp çocuklarınızı alıp gezebileceğiniz yerler gün geçtikçe tükeniyor.

Evlisiniz, toplu taşıma araçlarında karınızın yanağına masum bi' öpücük kondursanız, başınıza üşüşmeyi bekleyen onlarca siyah teyze, siyah amcalar var. Yatak odanıza, çocuk sayınıza kadar karışmayı hedefleyen ve hatta karışan "büyük" insanlar var.

Yazılacak çok şey var fakat vaktim yok. Özetleyeyim: karın tokluğuna çalışın ama buraya gelmeyin. En azından çocuklarınızı sofistike ve dünyadan haberdar bireyler olarak yetiştirmek için. Lütfen.