Arkadaşlar upload işi malum rekabeti pek seven bir iş değildir biz de kendi aramızda birbirimizi yemeyi çok severiz ama bu konuda kaliteli bir konu olmalı diye düşünüyorum.
Herkesin kendi tecrüblerini paylaştığı işin geyiğe vurulmadığı bir konu olarak kalabilirse çok kişi bu konudan fayda sağlayacaktır.
Ben kendim başlayacağım anlatmaya. Kimseden kazandığı yeri vermesini beklemiyoruz verenin elini öperiz ama sanmıyorum birisinin yapacağını ama genel hatlarıyla bilgiler verebiliriz. Lütfen özellikle geyiğe vurulmamasını rica ediyorum konunun.
Ben 2007'den beri bu işi yapıyorum. Adlt üzerine çalıştım hep. Kişilik olarak denemeye açık biri değildim o yüzden bunun üzerinden gittim belki de çok şey kaybettim bu yüzden. Adlt üzerine yaklaşık 7 yıldır ayda ortalama 800-1000 dolara kadar kazancım var. Hiç altına inmedi. O Yüzden piyasa öldü şöyle böyle diye yorumlara katılmıyorum.
Benim adlt konusunda önerim belli bir bölge seçmeniz. Her şeyden biraz yükleyeyim diye girerseniz elinizde hiçbir şey kalmaz. Kesin konuşmak istemiyorum bu konuda eminim bu şekilde de kazanan vardır ama bölge seçmenizi öneririm. Çünkü insanlar her şeyi sevmezler adlt konusunda. Herkes sevdiği bölümden video çeker ve hesap satın alır.
ikinci önerim linkleriniz. Arkadaşlar hesap satın almayacak adam hesap satın almaz bunu unutmayın. O yüzden gidip de 700 mb dosyayı 6-7 parçaya bölmeyin blog filan açarsanız sadece alacak olanı da kaçırırsınız. 3 part idealdir. 3'ün altı ve üstü satışı keser. Zaten alacak olan 2 part bile olsa ilk partta alıyor daha. Benim satışlarımın çoğu ilk parttan gelir. 7 part yapıp kapatan çok blog gördüm sadece insanları sinir etmiş olursunuz. İşinizi temiz yaparsanız almayacak adam bile alır. Ben bloguma 50 dolar temiz bağış aldığımı bile bilirim.
Bir diğeri güncellik. Güncel olmayan konu kaybeder. Günde en 3 paylaşım 5 er saat arayla mutlaka yapın.
Bir diğeri sunum. Çok büyük ya da çok küçük caps kullanmayın. 300px idealdir her caps için.
Konunuza bağlı kalın soruları atar yapmadan cevaplayın ve sinir bozucu hostlar kullanmayın. Ben sadece bunlara dikkat ederek özel üniversite bitirdim kendim ödeyerek tamamını. Ha hiç bir zaman bunun üstüne çıkamadım. Denedim mi denedim ama kendi konumu çok yayarak denedim bir şey getirmedi bana. Artırmak için bir ana dal daha gerekiyor diye düşünüyorum her şeyin bir kapasitesi var.
Benim iki sorum var diğer arkadaşlara. Anlayamadığım iki şey var.
Birincisi 3-4 bin dolar kazanan uploaderlar bu işi gerçekten nasıl beceriyor? Ama yorum istemiyorum lütfen tanıyan bilen ya da kazanan varsa anlatsın. Bu konu sadece gerçek bilgi içersin yoksa herkes atıp tutuyor.
İkincisi Gfx paylaşımı. Yıllardır duyuyuorum inanılmaz paralar dönüyor bu sektörde. Extabit kapanmadan önce bir arkadaş paylaşmıştı ayda 4000 dolar yaptığını günde 2 saatte. Ben de günde yarım saatte kazanıyorum ama bunun 5te 1ini. Gfx işinde para olmasının sebebi yaş ortalaması yüksek ve geliri yüksek insanların indirmesi buraya kadar mantıklı beklemiyorlar hemen hesap satın alıyorlar. Ancak bu işe nasıl başlanır? Kaliteli paylaşım yaptığımızı bile nasıl bilebileceğimizi bilmiyorum çünkü Gfx'in kalitelisi ya da sıradan olanı nedir bunu bile bilmiyorum. Bunu detaylı anlatabilecek biri var mıdır?
Umarım herkes samimi cevaplar verir. Şimdiden teşekkür ederim herkese.