Nevşehir gibi bir yerde esnafı bıçaklayarak öldürdüler neyden bahsediyorsun sen. Yedikleri ekmeğe sadık olan adamlar savaştaki ülkesini bırakıp kaçmaz. Bu Vatana ihanettir.
Arkadaşım ben iç içe yaşıyorum. Bizde aynı durumdan mağduruz, bıçaklama falan dersen zaten her gün kardeş kardeşi yok yere öldürüyor. İstisnalar kaideyi bozmaz. Daha iyi bir denetleme sağlanabilirdi ne bileyim daha kontrollü bir geçiş yapılırdı koordinasyon da yoktur zaten. Ama ben onların bu ülkeyi batıracağını düşünmüyorum batırsa batırsa malum kesim batırır. Şimdi sonuç olarak bu ülkeye girdiler hayıflanmanın ne sana ne de bana getirisi olur. Bak geçenler burada bir arabanın camını kırmışlar elimize ne bulursak çıktık dışarı kovaladık kaçtılar. Yeri gelince de uslu durmayana haddini bildirmek lazım ama işte onlarda insan hepsi bir değil. Doğudan gelenler burada insanların önünü kesiyor senelerdir yok yol parası lazım yok karnım aç, ama karnım aç diye önümü kesen bir Suriyeli görmedim. Yada polisi taşlayan bir Suriyeli de görmedim. En azından kovaladın mı kaçan cinsten insanlar bunlar, az kovalamadım bunları arkalarına bakmadan kaçıyorlar.

Keşke ülkelerinde ki karmaşa bitse de gitseler.