Junior adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar ülkemin düşmanı varmış neden gelmesin herkes bir ağızdan Suriye' liler basmış bilmem ne olmuş ne yapsaydı devlet almasamıydı bu insanları insanlar soykırımdan kaçmış Allah için bizim ülkemize sığınmışlar Esed haklı veya haksız hanginiz çocuğunuzun saçma sapan bir savaşta kaybetmek istersiniz kendiniz vatanınızda dursanız bile eşinizi çocuğunuzu bir yerlerde saklamak istersiniz biraz empati yapın da öyle yorum yapın Allah'tan korkun... Kardeşim gel niye gelmeyesin ki adam gibi çalışana ekmek çok memlekette ha benimde beğenmediğim sevmediğim olaylar var ama bu insanların da anlattığı kadar değil
1,5 milyona yakın kayıt dışı mültecinin ülkenin her bir köşesine diledikleri gibi yayılmasına, şimdi ve ileride yaptıkları ve yapacakları suçlara, ekonomide yarattığı sıkıntılara karşıyız.

Burada hiç kimse psikopat değil, insanların, bebeklerin ölmesini istemez. Biraz mantıklı olun biraz gözlükleri çıkarıp bakın şu dünyaya, ülkeye. Sınır kapısı AVM kapısı olmuş, kimin girdiği çıktığı belli değil. Ha bu söylediklerimi siyasi algılamayın. Ama bunlar ülke gerçekleridir. Yarın öbür gün o kardeşlerinizin karınlarını doyurmayı bıraktık mı ne olacak? Ne olacağı var mı adamlar açlıktan mı ölsünler, hırsızlıkta yapacaklar, suç da işleyecekler. Bir kısmı da karın tokluğuna çalışır durur onları hariç tutuyorum.

Konuyu açan kişiye söyleyeceğim, insanın vatanı ülkesi gibisi yoktur. Kendi dilini konuşmak ister. Belki bende yapamazdım, yurtdışında uzun süre hiç kalmadım, hissettiklerinizi tam bilemem;

Ama şu lanet olası coğrafyada bu kadar pis iğrenç leş insan varken, pazarda askerimizi vurup, sokakta üzerine 17 adet mermi sıkılan, her köşe başında dilenci olan, ekonomisi her yerden açılmaya devam eden, yarını belli olmayan, her şeyiyle Allaha emanet bir ülkeye gelmeyin derim. Orada ezilin, orada özleyin, mutsuzluğu bile orada yaşayın. Benim fikrimdir.

Buraya gelecekseniz de yaşanacak yerleri sizlere söyleyeyim;

Antalya, Muğla, Aydın, Çanakkale, Samsun, Ordu, Edirne. Buralar da bahsettiğim sıkıntılar daha az.

Bir de benim akrabalar emekli olmayı bekleyip geldiler, aldıkları emekli maaşları burada tüm ihtiyaçlarını gidermelerine yetiyor.

Allah kolaylıklar versin.