Aleyküm Esselam,
Soruları buradan sorduğunuz için teşekkür ederim. Aynı fikirdeyim benzer soruları soracaklar için cevap olmuş olur. Ben soruları aynı sıraya göre cevaplıyorum.
- Bir tane Büyük Paket ile bulutfona geçme düşüncemiz var. 25 dahili içeren bu paket, dahililer açısından yetersiz gelince ne yapabiliriz? Başlangıç için yeterli gözüküyor ama değişebilir.
Cevap: Dahili sayısı 25'den daha fazla olan firmalara hizmet veriyoruz. Paketler 25 dahiliden sonra 25 ve katları şeklinde gitmektedir. (25,50,100 vs.) Eğer ileriki zamanlarda daha fazla dahiliye ihtiyaç duyarsanız bu konuda çözüm sağlayabiliriz.
-------------------------
- Uganda'yı listelerde göremedim. Oraya dahili hat vermeyi planladığım için çok önemli olmamakla birlikte devlet erkanı ile de görüşmelerimiz olduğundan Uganda lokasyonlu sabit ve mobil hatlara doğru aramalarımız oluyor. Ücretlendirme hakkında bilgi alamadım. Bana lazı olabilecek 20 ciarında ülkenin hepsi tarfie olarak listelenmiş ama Uganda yok.
Cevap: Uganda da aradığınız telefon numarası nedir? Örnek olarak PM atarsanız eğer bu konuda tarife ile ilgili bilgileri verebilirim. İnternet olan her yerde dahilinizi çalıştırabilirsiniz. Özellikle uluslararası çalışan Turizm acenteleri bu konuda Bulutfon'u çokça tercih ediyor.
- İşyerinde bir operatör bilgisayarımız var diyelim, sistem yöneticisi olsun. Paneli falan oradan kontrol ettiğimizi varsayalım. Bu makinede depolanan herhangi bir ayar ya da veri var mı? Uzun süreli bir elektrik kesintisinde internet bağlantımızı ve telefon cihazlarımızı beslediğimiz sürece sistem erişilebilir oluyor mu?
Cevap: Hayır yok, Bulutfon da herşey Bulut tabanlıdır sizin bilgisayarınız veya IP telefonunuz santralin kullanıcısı olabilir sadece. Eğer Internet bağlantınız yok ise Bulutfon'daki dahili hattınızı kullanamazsınız. Bu tür olağanüstü bir durumda çözüm, dahili hattınızı harici bir backup numaraya yönlendirmek olabilir. Çevirim dışı dahili ulaşılamaz olduğunda harici bir numaraya aramaların yönlendirmesini sağlamak Bulutfon'da var olan bir özelliktir.
- Veri güvenliği ile ilgili bir açıklama yapabilir misiniz? Görüşme kayıları olduğu taktirde bunların depolama güvenliği hakkında bir taahhütünüz var mı? Ayrı görüşme kayıtlarını oluşturmama (tutmama) seçeneğimiz var mı?
Cevap: Bulutfon 2 farklı storage üzerinde şuan 34 adet sunucuda çalışan bir bulut platformdadır. Veri güvenliğini sağlamak adına olabilecek tüm önlemler alınmış olup, tüm bu sunucuların yedekleri de periyodik olarak farklı bir storage üzerinde saklanmaktadır. Eğer isterseniz ses kayıtlarını sizde kendi bilgisayarınıza indirerek saklayabilirsiniz. Ses kayıt sistemi isteğe bağlı olarak Bulutfon kontrol panelinden aktif edilebilir veya kapatılabilir durumdadır. Ses kayıtları şuan için 1 Yıl kadar Bulutfon sisteminde tutulabilir. Daha sonrası için bu limiti GigaByte cinsinden limitlemeyi planlamaktayız.
- Müşteri tarafında kumanda tamamen tuş tabanlı mı; mesela sesli komut verebilir mi sisteme? "muhasebe" dediğinde muhasebe dahilisine bağlanabilir mi?
Cevap: Şuan için evet. Speech to text ve Text to Speech özellikleri şuan için Bulutfon'da yok. Ancak bu özellik iş planımızda var ileriki versiyonlarda sisteme entegre etmeyi planlıyoruz.
------------------------- - Numara taşıma ile ilgili detay alabilir miyim? Benim açımdan yönlendirmeye göre farkı ne olacak?
Cevap: NTS (Numara Taşıma Sistemi) sitemine kayıtlı olan operatörlerde (Ufak bir kaç operatör dışında neredeyse tüm operatörler kayıtlıdır) kullandığınız numaralar 90 gün abone kaldığınız taktirde artık size aittir. Yani bu numaraları yine NTS sistemine kayıtlı tüm operatörlere taşıyabilirsiniz. Numara taşıması yaptığınızda eski operatörünüz ile tüm ticari bağınız ortadan kalkar. Bulutfon'da numara ücretsiz olduğundan bize taşımak maddi açıdan avantajlıdır. Örneğin aynı santralde birden fazla numara kullanabiliyorsunuz. Piyasanın hakim operatöründe sizin 10 numaranız varsa, görüşme yapsanız yada yapmasanız 200 TL sabit ücret ödersiniz. Bulutfon'a bu numaraları taşıdığınızda herhangi bir ücret ödemez, sadece santral ücretini ödersiniz.
Teknolojik anlamda numara taşıdığınızda, numaranız eğer PSTN analog bir numara ise dijital numaraya dönüşür. Örneğin piyasanın hakip sabit telefon operatöründe, analog telefon sistemlerinde aynı anda 1 adet telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Bulutfon'da bununla ilgili bir limit yoktur. Eş zamanlı birden fazla çağrı alabilir ve çağrı yapabilirsiniz.
Arama raporlarını doğru görmek adına yine Numaranızın Bulutfon'a taşınması önemlidir. Numara taşıma süreci, başvurudan ve karşı operatörden onay geldikten sonra 2 gün içerisinde yapılır. Numara taşıma süresi boyunca telefonunuzda herhangi bir kesinti söz konusu olmamaktadır.
- Sanal santrali oluşturduğumuzda bizi bekleyen diğer masraflar (sizin tarafınızda olsun olmasın) nelerdir? Mesela falanca özelliklerde ip telefon, filanca özelliklerde ara cihaz vesair.
Cevap: Kurumsal firmalar genellikle sanal santral satın aldıktan sonra kendi ihtiyaçlarına göre IP telefon veya ATA Çevirici cihazlar alıyorlar. ATA Çevirici cihaz dijital hattı tekrar analog hatta çeviren, normal PSTN telefonları IP tabanlı dijital hatlarda kullanmanıza olanak veren ekonomik cihazlardır. Daha çok home-office çalşan kullanıcılar herhangi bir cihaz almak yerine ücretsiz akıllı cep telefonu yazılımları veya bilgisayar yazılımları ile kullanmaktadırlar.
Kişisel olarak cevap vermek gerekirse, ben ofiste değilken akıllı cep telefonu yazılımı ile dahilimi kullanıyorum. Ama ofisde IP telefon kullanmayı tercih ediyorum. Cep telefonu yazılımları çok batarya harcıyor ihtiyaç duyduğumda uygulamayı çalıştırıyorum. IP telefon kullanmanın avantajı da HD ses kalitesine sahip olmasıdır. Lakin ufak bir not düşeyim, HD ses için karşı tarafında IP telefondan konuşması gerekir 
Tüm bunların dışında sormak istediğiniz başka bir soru varsa lütfen tekrar yazın.
İyi Çalışmalar.
Teşekkür ederim, bu cevaplar çok iyi oldu. Özel durumlar için harici numaraya yönlendirme ve numara taşıma konularını da öğrenmiş olduk. Önerdiğiniz ip telefon cihazları ve ATA çeviriciler var mı? Başlangıçta bazı cepler dışında 15 sabit dahiliyi sisteme almayı düşünüyorum. Buna göre ATA veya IP Telefon almam gerekecek.