ozkanaybay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bit konusu veriyoludur.

Yani bellek / bit meselesi su borusuna benzer. Bit borunun genişliği bellek hızı ise suyun debisidir.

Önce o borudan geçecek verinin kapasiteyi zorlaması lazım. Facebook ta flash oyunlar oynayarak bırakın harici bir ekran kartını tümleşik bir ekran kartının belleiğini bile dolduramazsınız üstelik 2gb ı kaldı ki doldur boşalt esnasında bellek/bit veriyolu size sorun çıkartsın.

Örneğin 1 gb belleği olan bir ekran kartı GDDR3 bellek tipi ile 256 bit bant genişliği mi tercih etmek lazım yoksa GDDR5 128 bit mi ?

1 gb kıstasını çıkarttığınız da gddr3 belleklerin çalışma frekansları gddr5 ten çok daha düşük olduğu için veriyi saniye başı doldur boşalt yapmak için daha geniş yola ihtiyaç duyacaktır. Ama 128 bit gddr5 bellek rahatla diğer kartın gördüğü işi görebilecektir.

Tabi burada asıl mesele GPU nun kendisi. Yani asıl işi yapan kısım. Burada da gpu yu yukarıda verdiğimiz su borusu örneği ile bütünleştirecek olursak Gpu da su pompası görevi yapar.

Sizin bilgisayarda açtığınız uygulamalar da suyun kendisini oluşturur. Suyu sıkıntı çıkarmadan aktarabilecek bir pompa varsa mühendisler mutlaka ona uygun boru ve su debisi düzenler.

Yani size sorun çıkartacak olan şey kartın kendi teknik özelikleri değil, kartı / cihazı alırken ne yapacağınızdır.

O gpu ya 64 değil 128 değil 256 bit veriyolu koysalar da o gpu iş yapmaz çünkü belirli bir noktadan sonra suyu pompalayamaz.

Bilgisayarda ne yapmak istediğinize iyice karar verin ve ona uygun bir cihaz alın.
kayra_tic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun 1 TB olanını bir arkadaşa aldım hocam tanıdık bilgisayarcıdan gayet memnun şuan herhangi bir sıkıntısı yok
Bu bilgisayara yapılan yorumlar ve fiyat-özellik olarak bana uygun olduğu için bu laptopu almaya karar verdim yorum yazan bütün herkese teşekkür ederim.