Selâmün Aleyküm Osman Bey (veya diğer ilgili arkadaşlar),

Sistem hakkında bazı sorularım var, özellikle konunuz üzerinden sormak istedim. Belki başkaları için de cevap olmuş olur. Aslında kullanıcı olarak Bilintel Kerem Beyden epeyce detaylı bilgi aldım ve çok konuda tatmin oldum. Daha evvel konuya yazdığımı görünce sağolsun beni arayıp uzun uzun kendi tecrübeleriyle bilgi verdi.
  • Bir tane Büyük Paket ile bulutfona geçme düşüncemiz var. 25 dahili içeren bu paket, dahililer açısından yetersiz gelince ne yapabiliriz? Başlangıç için yeterli gözüküyor ama değişebilir.
  • Uganda'yı listelerde göremedim. Oraya dahili hat vermeyi planladığım için çok önemli olmamakla birlikte devlet erkanı ile de görüşmelerimiz olduğundan Uganda lokasyonlu sabit ve mobil hatlara doğru aramalarımız oluyor. Ücretlendirme hakkında bilgi alamadım. Bana lazı olabilecek 20 ciarında ülkenin hepsi tarfie olarak listelenmiş ama Uganda yok.
  • İşyerinde bir operatör bilgisayarımız var diyelim, sistem yöneticisi olsun. Paneli falan oradan kontrol ettiğimizi varsayalım. Bu makinede depolanan herhangi bir ayar ya da veri var mı? Uzun süreli bir elektrik kesintisinde internet bağlantımızı ve telefon cihazlarımızı beslediğimiz sürece sistem erişilebilir oluyor mu?
  • Veri güvenliği ile ilgili bir açıklama yapabilir misiniz? Görüşme kayıları olduğu taktirde bunların depolama güvenliği hakkında bir taahhütünüz var mı? Ayrı görüşme kayıtlarını oluşturmama (tutmama) seçeneğimiz var mı?
  • Müşteri tarafında kumanda tamamen tuş tabanlı mı; mesela sesli komut verebilir mi sisteme? "muhasebe" dediğinde muhasebe dahilisine bağlanabilir mi?
  • Numara taşıma ile ilgili detay alabilir miyim? Benim açımdan yönlendirmeye göre farkı ne olacak?
  • Sanal santrali oluşturduğumuzda bizi bekleyen diğer masraflar (sizin tarafınızda olsun olmasın) nelerdir? Mesela falanca özelliklerde ip telefon, filanca özelliklerde ara cihaz vesair.
Teşekkürler.