abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet son dediğine katılıyorum. Ben zaten kredi kartını hiç mantıklı bulmuyorum ama işte alternatif üretilmiyor bu şekilde kanımızı emiyorlar. Düşünsene senin kimlik kartı gibi bir kartın olsa sana has, içine bakiye yüklesen ve dilediğin yerde kullansan? Paran olmazsa alışveriş yapamazsın ama zaten kredi kartında ki ilk yüklü olan bakiye de senin değil ki borç alıyorsun ve faiz ödüyorsun. Faiz haram diyoruz ama bunu derken diğer önemli noktayı es geçiyoruz cebinde hiç paran yokken borçlanıyorsun, ödeme yapıp yapamayacağın ise bir muamma. Borçlanarak kurban kesenler bile var. Bu işte ne mantık var nede dinen uygun değil. Hadi taksit avantajı var eyvallah peki bu nakit avans kartları ne ayak. Ben bunu açıkçası bir sorun olarak görüyorum, bu illetten kurtulamadığımız zaman bu ülkede gelişmeyecek. Bize göre şaşalı olarak gördüğümüz Amerika da bile sayısı hızla çoğalan bir kitle var, alışveriş hastalığına yakalanmış ve ödeme yapmadıkları halde 100.000 dolarlık kart kullananlar mevcut. Aslında bu sistemin kendiliğinden çökmesi lazımdı ama işte para babaları buna müsaade etmiyor, zararlarını da fazlası ile bizim gibi ülkeden çıkarıyorlar. Yıl 2014 olmuş millet aya çıkmış değil mi? Kusura bakmayın aya çıkıldıysa bana ne faydası var ki. Yıl 2014 olmuş insanların halen kanlarını emiyorlar. Hele bir 2024 gelsin bakalım neler olacak göreceğiz.
Bir yere kadar haklı olabilirsin fakat insanların kanını zorla emmiyorlar
Akıllı olmak gerekiyor,Her şeye atlamamak gerekiyor.
Ayağını yorganına göre uzat diye boşuna söylemiyorlar.