maniakcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dava detaylarını okudum. Wipo kuralları vs konularında uzman değilim ama daha önce de benzer jenerik domainler için wipo davaları görmüştüm ve genelide şikayet edilenin lehine sonuçlanmıştı.

Burda "bence" yanlış olanlar:

* Domain jenerik bir domain herkesin (ilgili markanın faliyet alanı dışında) kullanım hakkının olması gerekir
* Sırf daha önce satılık olarak site açık kaldığı sebebi ile kötü niyet sayılması domain işini bir sektör olarak kullanan ve ellerinde birçok jenerik domain bulunduran büyük firmalar ne yapacak?
* Kötüye kullanımda "benim bildiğim" temel olarak marka ile aynı sektörde yayın yapmak, logosunu vb kullanarak sahtecilik yapmak ve firmaya yüksek bir fiyata satmaya çalışmak gibi şeyler olması gerekmiyor mu?
* Satışa sunacağımız her domain için gereksiz içerik hazırlayıp siteyi açmamız mı gerekecek?
Evet bak bende bunun gibi saçmalıklara değindim aslında az önceki yazımda. Gereksiz bir site açarsan domain sende kalıyor. Neden çünkü kötüye kullanımı ispatlanamıyor, yani soyut bilgiler deliller üstünden neticeye varılıyor. Şimdi bizim gibi domainciler ne yapacak wp içerik girecekler hemen, zaten son günlerde bazı domainler görüyorum adam domaine binlerce dolar vermiş bakıyorum basit bir içerik kurmuşlar şaşırıyordum demek ki nedeni bu olsa gerek. Maalesef domainler gibi verilen kararlarda yani wipo bana göre epeyce sanallıktan ibaret.

Bir başka aklıma gelen, örneğin marka sahibinden domain yenileme ücreti, barındırma ücreti domain hakkından vazgeçme ücreti gibi bir bedel istenebilir. Wipo bu duruma anladığım kadarı ile müsaade etmekte mantıklı da ancak istenilen bedel hesaplanıyor mu, hangi fiyat referans alınarak vazgeçme hakkına eyvallah denilecek. Bu fiyatlara elbette bakmıyorlar tamamen hikaye olduğunu düşünüyorum, sonuç olarak şikayetçi ile anlaşılamıyor ve neden anlaşılmadığı üstünde duruluyor. Yani wipo ya göre anlaşmanın gerçekleşmesi lazım.