Akilliphone; Arkadaşın konusunu bende ilk zamanda backlinkleri robots.txt ile engellediğini iddia ettiğini düşünmüştüm. Lakin burada başımdan geçen bir olayı anlatayım. Eğer bir 404 sayfanız var ve bu sayfanıza da öncelerden linkler geliyorsa ve hit, bu sayfayı geri getirin. Yani aynen o sayfayı tekrar faaliyete aldırın ve o sayfanın içeriğini bire bir eskisi gibi yapın. Bu konuda elinizde bilgi yani eski sayfanın içeriği yok ise siz yakın bir içerik üretin.

Konu sahibinin anlatmak istediği durumlardan benim anladığım bir kaç ürünü 404 olmuş(ürün veya içeriği) ve onları kaldırdım demiş yani direk url vermiş. Sanırım bu kategoride başka ürünlerde var ve o nedenle (tag,kategori) diğerleri 404de değil ama 404de olanın url'i yazayım kurtulayım demiş.

Bir diğer arkadaşlar üstte yorum atanlar (Sessiz,Rssmonster ve diğer arkadaşlar)kategori gibi veya dizin hali gibi "*" şeklinde direk 2,3,4 satır kodla bunun yerine getirilebileceğini belirtmiştir.

Yazımı fazla uzatmadan konu sahibi site içi olayını anlatmaktadır. Benim gibi site dışı ceza'ya kalanlar öncelikle bu linkleri tespit etmeli indexi giden linkleri , kısaca düşük profil linklerini dizinde yer almayan adresleri toplayıp disallow etmelidir.

Not:Benim önerim 404 döndüren site içi sayfanızı aynen geri getirin. O sayfayı tekrar googlebot bulması için yeniden botu şu adresten https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url index almasını sağlamanız yerinde bir karar olacaktır.