Merhabalar arkadaşlar,

İstanbul'da bir öğrenci yurdunda kalıyorum ve çıkmayı düşünüyorum. Sözleşme ve senet var, bugün müdürle konuştum yerime öğrenci bulsam dahi çıkamayacağımı söyledi.

Yurt hakkında biraz araştırma yaptım da yurdun meb izni yokmuş.
Ne bir tabela ne bir başka bişey de yok binanın üstünde.

Yönetmelikte şunu buldum ;

“Madde 9- Yurt açma müracaatları, sonuç raporuna göre valilikçe en geç bir ay içinde sonuçlandırılır. Yurt açma izin belgesini alan yurt sahipleri, en geç üç ay içinde yurdu faaliyete geçirir. Bu süre içinde faaliyete geçirilmeyen yurtların açılma izin süreleri, üç aylık süre bitmeden başvurulması halinde, üç ay daha uzatılabilir.
Yurt açma izin belgesi alınmadan yurda öğrenci kaydı yapılamaz. İzinsiz açılan yurtlar, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen yetkili idareden otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı aldığı halde sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartı gibi isimlerle tabela bulunduran ve çalışmalarını bu şekilde yürüten yerler hakkında valilikçe kapatma işlemi yapılır. ”

Bunun haricinde yurt herhangi bir özel yetkiye sahip olabilir mi böyle bir olay var mıdır?

Memnun olmadığım bir şey için bir yıl bu ücreti vermek ciddi anlamda koyuyor insana.

Yerime adam bulup çıkabilsem ona da eyvallah ama yok onu da yapmıyorlar. Eğer öyle dediğim gibi özel yetki olayı yoksa ben bunu kullandığımda adamdan senedi alabilirim diye düşünüyorum. İşte bir de insanın aklına adam o kadar para kazanıyor illa ki düşünmüştür böyle bişey olabileceğini diye geliyor sonra çıkıp mağdur olmayalım. Şimdiden çok sağolun arkadaşlar