Dediğiniz gibi birçok bağlantı çeşidi var
Arada normal link olmadan iki veya daha çok siteyi birbiri ile bağlantılamak ya da ilişkilendirmek şu anda authority sitelere kafa tutmak açısından iyi bir yöntemdir. Bununla ilgili ranking algoritmalarının nasıl çalıştığını da çok merak ediyorum, çünkü gözlemlerime göre index aldıktan hemen sonra bir etki olmuyor. Genelde 1.5-2 ay sonra başlıyor ama sonuç mükemmel. Onlarca backlinki olan siteleri sollamanın ve bu sırada da manuel ceza yememenin şu anda belki de en optimal yollarındandır. Sanırım bir de istikrar olmalı. Kendi haline bıraktıkların 5-6 ay sonra aynı pozisyonda kalmıyor.
Aynen denizs hocam. Yani dediğiniz gibi 1 2 ay sonra başlıyor. O istikrar konusu ise çok muhim bir konu bencede. Fakat benim sektörümde çok az çalışma ile uzun süre gelir elde edilebiliyor. Sanırım sektöre göre bazı değişiklikler uyguluyorlar. 1 2 aya sonuç almamızın nedenisi ise ben çok fazla band harcayacağından googleun bunu ara ara bazı günler uyguladığını düşünüyorum. Ayrıca karar ağaçları gibi algoritmalardan geçiriyorlar. Bu işlemleri çok fazla site üstünde yaptıklarından bu sürelerde sonuç aldığımızı düşünüyorum. Ayrıca istikrar konusunda büyük başarılar için
google analytics applicationları incelemeni ısrarla tavsiye ederim.