Tek dhcp ile bizim sistemde çözüm imkansız. 50 mbit hattımız var fiberden geliyor . Kullanıcı sayısı yüksek. Dhcp den tek blok açıldığında yetmiyor. 3 veya 4 ip grubu dağıtsın olarak ayarladık. 3 dhcp den kastım dhcp ipbloklarıydı.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:13:13 -->-> Daha önceki mesaj 01:12:00 --
Kullandığınız ap lerin marka ve modelelrini alabilir miyim.
Ap leri 300mbit de çalıştırmıyorum. 150mbit. Tek kanal. Kanalların sıralaması önemli. İlgili dökümanı bulursam veririm. Özetle yakın yerleri, mhz frekans olarak komşu olmayacak şekilde ayarlamak gerek, yoksa bekleme yapıyor. Hızı ve sinyal gücünü ciddi arttırıyor.
Elimde,
8 adet Tplink wa901nd var. Önermem, qos özelliği sizin için önemli ise yok. Çekim gücü olarakOrta-İyi arası.
6 adet d-link 2100 modeli var. 5 senesini doldurdular, adaptör hariç, cihazlar zamanla ölüyor, hatta sorun belli olmuyor, ping kayıpları yaşatıyorlar.
2 adet, yeni nesil airties var, modellerini bilmiyorum. Uzaktan yönetimi hep sorunlu. Önermem.
4 adet airties 301 var. 7 senelikler sanırsam, hala canavar gibiler.
Ayrıca 2 adet dış cephede, malum her oda da cam var, el yapımım panel anten var. Tplink TL-WA5110G modeli bağlı. Çekim gücü inanılmaz, iki adeti arasında açık alanda, test için 15km de 20dbi ile bağlantı sağladık. Hız olarak 14mbit verdi. Çoklu kullanıcıda çöp bir makine kesinlikle uzak durulmalı. Alternatif arıyorum.
Bunların her biri direk cat6 ile TP-LINK TL-SG3424P
http://www.tp-link.com/en/products/d...del=TL-SG3424P switche giriyor. Ayrıca her kattaki Ap de bu kutuya giriyor. Oradan da Mikrotike bağlantı mevcut.
Bölgede Adsl/Vdsl tek seçeneğimiz. Hatta uzakttaki kutuya kendimiz bakır kablo çektirerek, fibere kutuya ulaşabildik. Sıkıntı.
Önerebileceğin, Ap nedir? 150mbps de çalıştıracağım, çekim gücü önemli. Qos olup olmaması önemsiz.