Sanırımm sizinkiside bizim iş yeri gibi otel. Fidelio database den alınan verirle oda numarası ve soyadını kullanyoruz. Kullanıcı adı şifre sormadan bağlanmak mümkün. Tek şifre veya expire olan zamanlı şifr falan filan. Ama otelde sıkıntı oluyor bir süre sonra bakıyorsunuz epey login olan var. (İlla da şehir oteliyse)
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:45:14 -->-> Daha önceki mesaj 00:42:49 --
Birde macleri topluyoruz biz bir kez login olan. kişiye 7 gün içerde kalıyor. Yani şifre sormuyor.3 dhcp den dağıtım yapıyoruz. Bu durumda yetmiyor.
Doğru, Ağ içi saçma bir trafiğimiz vardı. Yönetilebilinir switch ile durumu çözdüm. Stp yi konfigure ettim, kesinlikle öneririm. İlgili Döküman,
http://www.ciscotr.com/stp-spanning-...stp-nedir.html Tek Dhcp ile çözüyorum. 1gbit portlu routerımız lakin, Ap ler değil malum. Mikrotik ile 1gbit ile bağlılar, Ağ içi trafiğimiz %90 azaldı, yönetilebilinir switch ile. Ayrıca sorunlu bir bilgisayar da sisteme zarar veremiyor.
Mikrotik ile ise, layer7 ile torrenti engelleyebildiğim kadarı ile engelledim, ve her ip için paket limiti koydum. Viruslu bilgisayarlar gene sorun çıkartıyordu. Herkese de maksimum 3.5mbit down. 256k upload limiti verdim.
Sistemin timeout süresi de hayli uzun, 5 katı dolaştığında bağlantın kopmuyor, kopsa dahil uzunca süre kimlik doğrulaması istemiyor.
mikrotike 2 adet 16mbit bağlantı verdim, ip grubuna göre paylaştırıyor, Ama gel gelelim, kimlik doğrulama da, https protokolde takıldım kaldım.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:03:30 -->-> Daha önceki mesaj 00:59:49 --
Nasıl oluyor acaba hocam pm alabilir miyim ? Bizde konaklama işletmemiz için düşünüyoruz.
Kanunen mecbursunuz, ama iyi bir yöneten olmadıktan sonra, sadece bir sorun. Sisteminizle uyumlu bir çözüm ortağı da bakabilirsiniz. Biz ikinci bir işlem yapmıyoruz, check in dedin mi, sisteme girebilir, çıktığı an sistem çıkartır. Manual bir şey yok.
Açık konusunda, Türkiye'nin %99.99999999 u geçemez zaten, o yüzden takılmayın. Açığı maalesef paylaşamam. Otel dışından biri sorun yaratır diyorsanız, wifi şifresi de ekleyebilirsiniz.
Dip not, interneti dağıtırken wifi kanalları sıralamasına dikkat edin, performans gözle görülür artıyor.