yildirimx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,bundan 2 yıl önce saclarımın dokulmeye baslaması uzerıne bioxcindi vs di aklınıza gelebilecek bır cok sac ılacı ve sampuanını kullanmıs ve kesinlikle hiç bir sonuc alamamıs biri olarak,minoxil kullanmaya karar verdim.
Minoxili ilk kullanmaya basladıgımda dokulmeler dahada arttı ve bıraksam mı dıye dusundum ama zaten ılk 1.5 ay sacları bu sekılde dokmesı normalmıs dıye ogrendım devam ettım ve yaklasık 6-7 ay kadar aralıksız kullandım sonuc mukemmeldı,Eskien elimle sacımı tutup cektıgımde tomarla sac elıme gelırken,bir tane bıle sacın elinizde kalmaması bu kesinlikle muhteşem bırseydı. Daha sonrasında internette araştırdıgım kadarıyla minoxidil içeren farklı urunler ve ucuz urunlerde varmıs ogrencı oldugumdan her ay 50 lira benım ıcın degerlıydı ve 30 liraya aldıgım rogan'ı kullanmaya basladım.2 ay kadar da onu kullandım ve sonra ingiltereye gittim orada hiç kullanamadım 3 ay boyunca bu uc aylık dılımın ılk ayında bırsey yokken son ıkı ayda muthıs bı dokulme basladı malesef ve istanbula dondugumde yenıden rogan'a basladım ancak toparlayamadık,bunun sonucunda şimdi yeniden minoxil kullanmaya başladım 1 ay kadar oldu ve suan dokulme devam edıyor.İnanıyorum ki yine dokulme durucak ve yenı saclar cıkacak ve yıne aynı etkyıı alabılırsem inşallah ben bu ilacı ömür boyu kullanmaya razı olurum arkadaş. Çünkü cidden bırakınca kesinlikle fena halde sac dokulmenız oluyor,tecrube ile saittir yani.

He bu arada şimdi yeni bir forte daha çıkmış,minoxidil içeren bir ilaç ve de salık bakanlıgından onaylı eczanelerde satışı yapılmakta. Fiyatı ise minoxile göre cok daha uygun 29 BIOXININ FORTE %5 DERI SPREYI 60 ML denenebilir aslında. Bunların dışında bır cok urun var ancak suan eczanelerde satılan minoxidiller an itibariyle Minoxil Forte ve de Bioxinin Forte dir.

Cildiye doktoruna uğramadan 6 aydan fazla kullanmayın kesinlikle. İçinde tansiyon ilacı da var. Uzun süreli kullanımlar tehlike arz ediyor.

Kullanmayı planlayanlar önce mutlaka bir cildiye uzmanına görünsün.