bu videoyu kendiniz yükledınız ve günlük size diyelim 50$ bırakıyor silermisiniz burda atip tutanlar
Kısa ve net: Değil elli, 500 bıraksa da silerim. Ama en başta böyle bir şey yapmayacağım için bu durumu göremem zaten. (İnsan aynaya baktığında ne görüyorsa dünyayı da öyle görürmüş, o yüzden "silmezsin sallama" deme)
Videoyu ekleyen az bile yapmış tebrikler ekleyene parasını da çatır çatır yesin. Benim ona buna inancım yok diyen, beni gömmeyin, denize atın balıklara yem edin diyen, Allah'ın verdiği canı kendi iradesi ile alan ve o halinden utanmadan video çekip intiharını bile reklam eden insana bir gram acımam o adam ölmeyip 20 gün önümde can çekişse dönüp bakmam o kadar söylüyorum az bile olmuş.
Kardeş bunun inançla ne alâkası var? Tamam intihar eden kişi cennete giremiyor; ama bu psikolojik bir travma. Adamın o anki beyni zaten bunu düşünemiyor, bunu düşünemediği gibi geride kalanların acı çekeceğini de düşünemiyor, veyahut düşünse de önemini idrak edemediği, algılayamadığı için gözü kararmış oluyor, TRAVMA DİYORUZ TRAVMA. Bu adam videoda böyle demeseydi, "5 vakit namazımda niyazımdaydım ama artık dayanamıyorum ihtihar ediyorum" deseydi ne diyecektin? O zaman işler değişecek miydi? Bu dediklerime de "İmanlı birisi böyle demez böyle yapmaz zaten." diyerekten gelme lütfen, bu adamın aksine ibadetini aksatmayan, çeşitli aktivitelere katılan, nur yüzlü dediğimiz amcalardan intihar etmeye kalkışanlar da gördüm. Çünkü bunun DİNLE bir alakası yok, tamam İslamiyet veya diğer dinler, psikolojik bir rahatlık sağlar, maneviyatı doldurur; ama çeşitli sebeplerden dolayı her insan psikolojik kopma yaşayıp bu duruma gelebilir.
Bu adamın ruh hâlinde olun, anca o zaman çok iyi anlarsınız diyecem de demeye dilim varmıyor, inşallah olmazsınız ne diyim... Sadece Allah size biraz merhamet verir inşallah.