yazıyı yazalı 1,5 sene olmuş.
anchor text ile link aldığım tek link olmadı bu süre zarfında.
aslına bakarsanız link alımı diye birşey de kalmadı benim için.
farklı scriptlerle orjinal içerikli siteler yapıp 1-2 ay sonra ondan anchor textsiz linkler vermek şeklinde basit bir seo tekniğim var.

1,5 senedir hiçbir algoritma değişikliğinden ! sitelerim ceza almadı.
hitleri 5-10k arası değişen sitelerimde sanırım ceza alan sitelerin düşmesinden dolayı yükselmeler oldu gerilemeler olmadı.

artık kesin bir kanaat olarak söyleyebilirim google ın algoritmaları backlink çalışmaları ve içerik kalitesi üzerine odaklanmış duruyor.

içerik kalitesi benzersiz içerikle sağlanabilir. bu süreçte ben bunu stock sitelerinden resimler satın alarak yaptım çünkü text her yerde var orjinal resim & video benzersiz içeriğin bence olmazsa olmazı.

bu başlık altında yine söylemiştim. tekrar edeyim : Anchor text, google'a şunu söylemektir :

Hey Google Baksana Arama Sonuçlarını Manipüle Etmeye Çalışıyorum.

Paravanları ücretsiz blog servislerinden kurmanız,
Paravanlardan hemen link vermeniz

seo yapmaya çalıştığınızı google a karşı ele veriyor. ekledikleri metriklerle avanak avlar gibi yakalıyor google seo kasanları.

bu noktada hiçbir seo firmasına güvenemeyeceğinizi de söyleyebilirim.
kimin ne yaptığını bilmek yetmez bütün süreci zamanlamasıyla birlikte bilebilmeniz gerekiyor.

Paravan siteler kurmayın. Ana siteniz gibi herşeyiyle kaliteli siteler açın ve birkaç ay sonra anchor textsiz farklı sayfalara link verin.
Bir siteden aynı sitenin pek çok sayfasına da link vermeyin. gereksiz.