Açıklama güzel fakat merak ettiğim şudur. Diyelim ben satış yapıyorum fakat bir mükellef arkadaşımın banka hesaplarını kullanıyorum. Yani ödeme ona gidiyor o vergisini veriyor. Şahsi hesabım kullanılmıyor ve satılan ürünlerin faturaları böylelikle kesiliyor. Ben ondan daha sonra alıyorum paramı fakat şöyle birşey merak ediyorum başkasını aracı yaparak fatura kestirmek yasal mı ? Yani mali konudan sıkıntı çıkar mı ?
Yukarıda açıklanan ile aynı durum. Normalde bu durum yasal değil.
Ayrıca ekledim. Siz arkadaşınızdan parayı banka aracılığı ile alırsanız paranın izi sürülebilir. Eğer nakit alıyorsanız nakit paranın takibi çok zor
Mali açıdan.
Hatta bu yüzden uluslar arası para taşıyan "çantacılar" vardır. Yasal olmayan şekilde kazanılan belirli miktar nakit parayı çantaya koyar ve ülke dışına çıkartırlar. Bu şekilde izi sürülemez.
Ancak banka transferlerinde kanunlar gereği idari makamlar isterse banka hareketlerini inceleyerek ilişkiyi çözebilirler. Anlatmak istediğim buydu.
Ticaret yapmak için ticari faaliyet yürütebilecek bir yöntem sahibi olmanız gerekiyor. Aslında ticari faaliyette bulunan diğer kişiler ile tam anlamı ile haksız bir rekabet söz konusu değil. Yinede durumunuz yasal değil.