on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşşş

haberde olsa şu cümleyi yazarken çekinmedinmi? BEN OKURKEN BİLE EDEPLE OKUMAYA ÇALIŞTIM.
Konu başlığını düzenledim hatta nasıl yazacağıma bile karar veremedim ama gözden kaçırmışım orayı. Kusura bakmayın.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:36:47 -->-> Daha önceki mesaj 11:58:02 --

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugüne kadar kimsenin inancına hakaret etmedim çünkü;

"Sen başkalarının inandıklarına küfretme, onlar da senin inancına küfretmesinler" (hadis)
Doğru söylüyorsunuz. Açıkçası böylelerine hakaret edildiği için bu şekilde davrandıklarını sanmıyorum. Bir müslüman oturupta bunlarla uğraşmaz, haber benim gözüme çarptığı için paylaştım. Ama işte bugünkü durumu özetliyor gerçekten. Şiddet artar, kafalar kesilir diye uç örnekler veriyor bazı arkadaşlar böyle konularda ama öyle bir şey kesinlikle yoktur tam tersine müslümanlar tepki göstermediği için böyle örneklere rastlıyoruz. Şimdi bu bayana hiç tepki verilmeseydi yaptığı ile yetinir miydi, böyle şeyleri paylaştığı insanların aklına bir şey sokmuş olurdu ki belkide bunu başarmıştır azda olsa.

Saygı duymamın da imkanı yoktur, aslında benim inancım bana aittir başkasını sözleri beni kolay kolay incitmez. Örneğin yaptığım işi eleştirseler sen kendi işine bak diyebilirim yada oralı olmam. Ancak biz derdimizi anlatamıyoruz. Allah'ın gücüne gidecek olan bir şeye ben neden saygı duyayım zaten istesem de duyamam çünkü biz zaten Allah'ın sıfatlarını taşıyoruz. Özümüze ters olan şeyler bizleri cehenneme iter. İnançsız insanlar bunları anlamadığı için eleştirilerin tozunu kaçırıyorlar, beni bir müslüman olarak eleştirsinler belkide bana iyilikleri dokunur bu şekilde ama saygı duyacağız diye peygamberi bile eleştirebileceklerini buna da saygı duymamız gerektiği gibi bir düşünce aşılamaya çalışılıyor. Öncelikle ben buna müsaade etmem yahu akıl var mantık var onlara insan diye saygı duyacağım ama bir taraftan da bu yaptıkları için cehenneme gideceklerini söyleyeceğim yada bileceğim. Onları uyarmak başlı başına bir görevdir benim için, ona saygı duymamın bir faydası olmaz ki tam tersine hak verdiğimizi bile düşünebilir ve bu tutumlarına devam ederler.

Onlar yok saydıkları şeylere hakaret ediyorlar yada eleştiri yapıyorlar değil mi, bize göreyse şüphesiz var. Burada var mı yok mu diye oyun oynamıyoruz ki onların görüşüne tepkisiz kalabilelim. Bilmiyorum ve anlamıyorum böyle insanları. Her daim söylüyorum ben ölüp yok olacağıma inanmış olsaydım 1 saniyemi bile boşa geçirmezdim ki yine geçirmemem gerekiyor ancak kalkıp inanmadığım bir şeyle neden savaşa gireyim neden vakit kaybedeyim. Hadi diyelim dinler yoktur peki bundan bana ne, ölüp gideceğim benden sonra ki dünya beni neden ilgilendirsin! İnançsız insanların bir çoğu evlenmiyor gereksiz buldukları için, evliliği içgüdüsel olduğunu insan ırkının devamı için gerektiğini evrimsel sözlerle yazıyorlar. Ve evliliğin yok olma dürtüsünü bastırdığı için yapıldığını falan yazıyorlar. Yahu hem bu yüzden evlenmiyorsun hemde arkanda güzel bir dünya bırakmaya çalışıyorsun büyük bir tezat var ortada. Ama bence bir çelişki yoktur çünkü düşündüklerimi desteler niteliğinde, ben nefsin şeytan olarak tasvir edildiğine inanıyorum. Her insanın bir şeytanı vardır diyor peygamberimiz. Peki her insan da nefis bulunmuyor mu. Allah'tan uzaklaşan da nefsine yakınlaşır.