Sanaloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadasimiz cok guzel ozetlemis, bende birkac kesin bilgi vereyim, kafanizda daha rahat sekillensin konu

Oncelikle ingilizceniz olmadan Amerikaya tatile gitmek bile zordur, bilginiz olsun. Ilk yapacaginiz sey ingilizce icin guzel bir kurs bulup gece-gunduz demeden calismaniz. Kendinizi yeterli hissettiginiz de TOEFL sinavina girmeniz ve 80-90 arasi bir puan almaniz gerekmekte ( okullara gore degisiyor ). Sonra isterseniz CC ( 2 yillik ) istersenizde Universiteye ( 4 yillik ) basvuruda bulunabilirsiniz, 4 yilliklar icin birde SAT sinavini vermeniz lazim.

Sinavlar hakkinda biraz bilgi:

TOEFL : Ingilizce okumaniz, yazmaniz, duydugunuzu anlamaniz ve konusmaniz uzerine seviyenizi olcen zor bir sinavdir. Ucreti $160 civari

SAT: Bizim universiteye giris sinavi tadinda Ingilizce bir sinavdir. Matematik bilgisine ihtiyaciniz var.
Sinav ucretleri icin tiklayin :
SAT başvuru ücretleri ne kadardır?
SAT sınav ücreti $75
SAT Subject test taban ücreti $46
dinleme bölümü olan herbir dil sınavı için + $20
herbir subject sınavı için + $10

Basvurunuzu yaptiktan sonra okul sizden okul suresince yapacaginiz harcamalarin TAMAMI miktarinda parayi banka hesabinizda gormek isteyecektir.

Ornek verelim:

2 yil okuyacaksiniz ortalama okul masrafiniz donem basi min. 7000$ ( Okula gore degisir ) alacaginiz diploma kac donemde bitiyorsa ( en az 4 ) onunla carpmaniz lazim. Misal 4 ise 7000 x 4 = 28000$
4 yil okuyacaksaniz yukaridaki rakamin iki katindan biraz daha fazlaya mal olur.

+

Okulda kalacaksaniz okulun istedigi kira ucretini de eklemeniz lazim , ornek olsun: 600$ x 24 = 14400$ Okulda kalmayacaksaniz bu msaraf iki katina kadar cikmakla beraber bunun proseduru daha farklidir.

Bazi okullar sadece egitim masrafini gormek isteyebilir ve yeterli diyebilir fakat bir cok okul TAMAMINI gormek isteyecektir buda 42400 $ yapar.

Bu parayi bankada gosteremezseniz zaten islemlerinizi bile baslatmazlar

Buraya kadar anlattiklarim sadece islemlerinizin baslamasi icin gerekli kisimlardi. Daha bircok detay var ama bunlari yapamayacaksaniz zaten diger detaylar icin endise etmeye gerek yok

Umarim faydali olmustur, sorularinizi burdan sorun yanitlamaya calisirim
Başlamadan bitirdin hocam.

Bırak okumayı çalışmayı 1 hafta gezmek için gideceğim dedim hesabımda 6.000 $ vardı herşeyim sorunsuzdu yine alamadım vizeyi.