Aracı kurumun fatura kesme zorunluluğu yoktur. Sedodan örnek verecek olursak, karşı taraf fatura talebinde bulunursa sedo satıcı olarak bize bilgilendirmede bulunarak fatura talep ediyor ve faturanın elektronik çıktısını alıcıya iletiyor. Bunun haricinde satışlarda kendi komisyonuna ait çıktıyı ayrı faturalandırıyor.
Anlıyorum hocam ancak bu ihtiyacın giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Firma alan adı alımını gider olarak göstermek ister. Kişi bunu bu platformda sağlayamadıktan sonra bir anlamı yok. Sedo uluslararası ortak bir pazar. Bilmem hangi ülkedeki kişi ile muhatap olmuyorsun satışı gerçekleştiriyorsun. O böyle birşey yapmasa bile güvenilirliğini ön plana çıkarırım, muhtaç olunduğu için alışverişimi gerçekleştiririm. Ancak ben Türkiye sınırları içindeyim ve tutar yüksek.. Bana bir ayrıcalık yaratmadıktan sonra neden AlanAdlarini kullanayım ?! Birde komisyon vereyim ?! Bu platformun kuruluş amacı; sektördeki kişilerin oluşan ihtiyaçlarını karşılamak ise, bence bu çok büyük bir eksiklik ..