doLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 60 aydır öğrenciyim de bu devlet nasıl benim öğrenci olmadığı düşünüyor ben anlamıyorum.

Üniversite giriş yılı 2010 borçlanmaya başlaması 2012 Ocak. Yasa 2012 Ocak ayında mı çıktı?

Ben 2012 den beri öğrenciyim. Öğrenci işlerinden bu tarihler arasında öğrenciydim diye belge alsam borç silinir mi?

Borç 34 dönem 4,775 gözüküyor. Herhangi bir ihtarname çekmeden, bana bilgi vermeden nasıl beni borçlandırıyorlar anlamıyorum.
1. 18 yaşına girer girmez üniversiteye girdin mi? Girmediysen üniversiteye girdiğin yaşa kadar ki zamanı borç diye karşına çıkartırlar.

2. Öğrenciyken sigortalı işe girip ayrıldın mı? ya da ailenden birisi seni yanında çalışıyor olarak gösterip sigortanı yatırdı mı? Varsa böyle birşey öğrenci belgeni al ve sigortalar genel müdürlüğüne gidip o dönemlerde aktif öğrenci olduğunu kanıtla borcunu anında kaldırırlar.

3. Bununla alakası yok ama yinede yazayım. Üniversite öğrencisi olupta öğrenim kredisi alanlar ve öğrenciyken sigortalı işe girenler şimdiden geçmiş olsun. Üniversite bitse de bitmesede 4. yılı tamamladıktan 1 yıl sonra geri ödeme döneminiz başlıyor bilginiz olsun.