Merhaba arkadaşlar,
Herbirimizin olduğu gibi benimde kafamı dağıtmak için uğraştığım bir hobim var: ahşap. Hayatımda olabileceği kadarıyla tüm objeler ahşap. Kokusunu duymak bile insana huzur veriyor.
İnşaat işiyle uğraştığımız için bir marangoz atölyemiz ve ekibimiz de var. Ancak ben kendim el emeği ile birşeyler yapmayı seviyorum. Ahşaptan ortaya birşey çıkarınca gerçekten keyfim yerine geliyor. Şimdiye kadar yemek masası, büyük bir köpek kulübesi vs.. şeyler yaptım. Gerçektende sıradışı işler oldu, beğeni topladı. Ticari amaçlı değil, sadece kendime üretim yapıyorum. Elimizde çok fazla birinci sınıf çam ağacı mevcut birçok boyutta biçilmiş. 10x10 cm, 5x5 cm, 5x10 cm gibi birkaç boyutta daha var.
Şimdi gelelim konumuza,
Bir bahçem var yeni aldığım. Köpeklerim orada, piknik için masa vs. etrafını yüksek şekilde tellerle çevirttim. Şimdi buraya 4x4 metre yani 16m2 ufak bir ev yapmak istiyorum şöyle şömineli falan. Kışın başımızı sokabileceğimiz, içinde yemek yiyebileceğimiz, şarabımızı içebileceğimiz bir ev. Hemde orada da ufak tefek malzemelerle ahşap oymacılığı, işlemeliciği yapmak istiyorum.
Sorun şu ki; tarlaya yağmur yağdığında 3-5 cm su basabiliyor. Ben bu evi hiç beton, demir hiçbirşey kullanmadan yapacağım. Evi yaklaşık 40-50 cm yukarı yapacağım ki yağmurda su seviyesinden bir hayli yüksek olsun. Bu yüksekliğide 12 parça 10x10 kalas daha doğrusu kazıklar ile yapacağım. Yalnız toprak, evi yapacağım bölgede çok sert. Ve arazi birazcık girintili ve çıkıntılı. Kazıkları balyoz ile çakmaya kalksam bu mümkün olmayacak. Dik tutup kepçe ile bastırsam yine toprağa girmeyecek kalas çatlayıp patlayacak. Nasıl bir şekilde bu evin tabanını oluşturucak 12 adet kalası teraziye getirebilirim? Demir ayak koysam kalasların tabanını oluştursa diye düşündüm ancak yinede engebeden dolayı tam terazide düz bir zemin oluşturmayacaklar.
Nette ahşap ev modellerinde çok fazla gördüm bunu, herkes bu sistem ile evleri yükseltmiş. Ancak dediğim gibi bir düz alan nasıl oluşturacağım bilemiyorum gerçekten.
Belki sizin aklınıza bir fikir gelir diye sizlere bir sorayım dedim
Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla