karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Laiklik; her türden inanca sahip insanların ayrım yapmadan yaşamasıdır. Senin gibi tipler ise buna karşı. Herkes senin inancın doğrultusunda yaşamak zorunda değil. Evet İslam dediklerine izin vermiyor, İslam ile Laiklik örtüşmüyor ama günümüz şartlarında Şeriat veya benzeri bir dini hükümlülüğün yerine getirilmesi imkansızdır.

Uyuşturucu kullanmak, dövme yaptırmak, kısa etek giymek, ***** izlemek özgürlüktür. Aşırı uyuşyurucu ve ***** elbette zararlıdır fakat bunun laiklik ile bir alakası yok. Ayrıca isteyenler istediğini yapabilir. Senin dinin veya sen veya devlet buna karışamaz.

Allah'ın dini herşeyden önce geilyorsa, senin için gelir. Tüm insanlar için gelmez. Çünkü hiçbir ülkede saf bir dinden insanlar yaşamıyor. Herkes birbirine saygı duymak zorunda. Senin ve sizin özgürlük anlayışınız kendi kalıplarınızla sınırlı.

Günümüz müslümancıları diğer dinden ve mezhepten insanlara saygı duymuyorlar. Bu kafayla Ortadoğu ve Müslümanlar ölmeye, gerilemeye devam edecektir.
Benim bir şeye karşı olduğum yoktur zaten tek bir doğruyu benimsemiş olsam sizinle konuşmayı yeğlemezdim. Şuan benim inancımı yaşamamam için bir engel var mı, yoktur. O halde şeriat gelse ney gelmese ney benim için. Ancak laikliği savunuyorum diye sistemin çöküşünün, insanların çamura batmasını izleyecek halimiz de yoktur. İsteyen istediğini yapamaz kardeşim nereye yapıyor, ona bakarsan molotof atanlar da istediğini yapıyor, hani nerede senin gücün bunu engelleyebiliyor mu. Fransa'da soykırım kabul görüyor aynı zamanda buna karşı bir savunma yapacaklar için ceza getiriliyor. Demokrasi zenginler için, veyahut başka çıkarlar doğrultusunda her ülkede suistimalleri gizlemek adına kullanılıyor. İşine geldikleri zaman demokrasi var diyorlar işlerine gelince yok diyorlar. Senin savunduğun şey demokrasinin saf halidir. Adalet göremiyorum bu dünyada. Onu savunacağız diye insanlığın körleşmesine müsaade verilmeyecek. Emin ol bu ülkede laiklik varsa insanların inanç farklılıklarından dolayıdır, yani Allah'ın merhametli oluşundan kaynaklanıyor. Yoksa Allah isteyecekte sen böyle istemiyorsun diye böyle olmayacak. Sen buna inanıyor musun gerçekten. Allah dinini nasıl yaydı bilmiyor musun. Bu kudretten habersiz misin. Bu bağlamda senin tezin çürüyor, Allah nasıl dilerse o şekilde olacak. İnanmayanlar var diye bunları yazmaktan çekinmem, ben sadece bir şeylerin değişeceğini söylüyorum. Ha zaten inanmayanlar için bir sorun teşkil etmez bu yazdıklarım çünkü onlara göre bir Tanrı yoktur. Bu ülkede şuan ne var nasıl bir sistem var, peki adalet sence var mı. Gidişat sana göre çok parlak değil mi. Siz ancak şu şöyle bu böyle diyorsunuz, ne var ki sistem nasıl daha iyi bir halde olmalı bunu söyleyemiyorsunuz. Neyse daha fazla yazmıyorum burada vakit harcamam bile hata hadi orta yolu sizinle bulduk diyelim 70 milyon insan var hangisi neyi istiyor. Olacak olur zaten Allah ne emrederse bizde onu yaparız.