iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Laiklik kavramini avatar olarak kullandigin kisiden ogrenmen gerekli, kendini Peygamber ilan eden dalkavuklarin anlattigi laiklik anca boyle olur. O avatarin kullanma neden mi? Cunku daha avatarini kullandigin adamin goruslerini, dusuncelerini ve ilkelerini benimseyememissin.

Sirf bana laf soylenmesin diye bile Ataturk'un arkasina saklaniyorsun. O dusuncelerini begenmedigin adamin avatari bile saygi goruyor ki burada kimse sana laf soylemiyor.
Allah Allah laiklik nedir hele bana söylesene. Uyuşturucu kullanmak mı, dövme yaptırmak mı, okullarda örtünmeyi yasaklayıp kızlara etek mi giydirmek, çocuklara ***** film mi izletmek, para için onurunu satmak mı. Evlenmeden istediğinle yatıp kalkmak mı. Sen Atatürk'ü tanıdığını sanıyorsun ama ancak kendinize göre, işinize geldiğine göre tanıyorsunuz. Bazıları dini nasıl kendine göre şekillendiriyorsa aynı şekilde Atatürk'te kullanılıyor. Belkide sevdiğim için koydum fotoğrafı görüşlerini benimsediğimi kim söyledi sana. İnancın nedir bilmiyorum o yüzden tartışmak istemiyorum. Bu ülkeye bu demokrasiyi getiren de Allah, Allah istemeseydi Atatürk değil kim olursa olsun elinde zerre güç olmazdı. Ama Allah'ın dini her şeyden önce gelir, eğer adalet şaşı olmuşsa onu tekrar dizayn etmek gerekir. Burada kavramları tartışmıyorum benim doğrularım olduğunu da söylemiyorum yada olmadıklarını, Ancak Allah neyi emrederse o hüküm yerine gelir. Sen bu dünyayı başı boş zannediyor olabilirsin yada bu ülkeyi, çoban koyunlarına bir özgürlük verse de kendi gözetimi altında verir bunu, hiç birisi tam olarak özgür değildir. Bizler koyun muyuz dersin sen şimdi, evet ne farkımız var. Canlarımız da mallarımız da yaratana aittir. Özgürlük ise ancak ona tabi olmakla mümkündür. Şuan ve her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum adalet nasıl işliyor ve nereye doğru gidiyor bunları gözlemliyorum. Senin ise tek bildiğin var ve ondan şaşmazsın. Bilmediğin bir şeyde var senin elinde hiç bir güç yoktur ve ancak boşa kürek sallarsın ama beni buralarda bir daha göremeyeceksin. Şehitler ölmez derler ama bu söylenin ne olduğunu bile anlamazsınız, o ölmedi kalbinizde yaşıyor değil mi. Siz kitap okumaya devam edin biz tekrar inşa edeceğiz bu ülkeyi.