Bu sistemin backlinkten kurtulması neredeyse imkansızdır. Sadece etki oranı düşürülebilir. Tanıtım her sektörde vardır backlink yok dersek reklam sektörü biter aynı mantıkla reklamcılık diye birşeyde kalmaz. Keza google'a adwords üzerinden link verenlerde kalmaz. Yada tam tersi mantıkla parayı en iyi basan en tepede olur ama bu yinede google'un işini gelmez. Tek bir kişiden kazanmak google'a yetmez bütün sektörden kazanmak durumunda. Çok basit bir iki düşünceyle bu yanlış ve aldatıcı linklerin gittiği siteleri ayıklayabilir ki yinede oldukça başarılı bir şekilde ayıklıyor.

Yandex'i takip ediyorum çok köklü bir değişim yaptı ve google'un eski versiyonuna dönüştü diyebilirim. Bundan çok değil 2-3 ay öncesine kadar ne yaptığından haberi olmayan bir arama motoru idi.

Yani bu sistem arama motorlarının doğasında var. Biz burdan atıyorum giriyoruz bir sektörün sektörüne denizde bir kum tanesi üzerinde konuşup yok google burada adaletli davranmadı yok spam yok şu site niye böyle vs vs.

Adamlar kantrilyonlarca veri üzerinde çalışan bir sistemle uğraşıyorlar. Kendi alanımdan örnek vereyim. Bir site beni bir kelimede geçti bakıyorum google ona büyük bir değer vermiş oyunlar kelimesinde daha bile olsa ee bu site hakediyormu evet ama gökten zembille inmiş gibi oldu.

Tamam şikayet edilecek mevzularda oluyor da ya geniş bakmak lazım birazda. Google'un görülebilecek en kötü kusurları news spamı ile hacklink oda bizim milletin işleri yani bize özel. Ya bir millet daha varmı google'un kendisine spam yapan. Adam gitmiş google'da google'u arıyor. Kaç millet var böyle, adamlar çıktı açıklama yaptı kendimizden utandım. Kalkmışız hala google'u eleştiriyoruz bize bu algoritma çok bile iyi dayanıyor. Birçok mimlediğimiz site gitmiş spam yapıp veya aldatıcı veya yanlış linklerle gelen , yani google bahsettiğiniz mevzudan bence alnının akıyla çıktı. Az biraz daha şu hacklink işine darbe vurursa bence oldukça başarılı bir sistem oluşacak.

Ha birşey daha bize mahsus eklenmesi gereken bizden news kaydını kaldıracak. Türkiyeye özgü böyle bir sistem olmayacak. Aynı bizdeki mantığı da verecek haber sitelerine bak ondan sonra 3 aylık (news kayıtlı) site 10 bin 15 binmi ediyor. Yoksa standart 3 aylık bir site neyse o kadar mı ediyor.